Nesibe Aydin Kadin Basketbol Takimi'nin Ilk Avrupa Heyecani Yarin Basliyor

Basantrenör Erman Okerman:'Yeni tecrübe ettigimiz FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çikmak' 'Ilk etapta bizi bekleyen çok siki ve inanilmaz kötü bir fikstür var. 24 günde 8 maç oynayacagiz. Bu maçlardan 5'i deplasman, 3'ü Avrupa Kupasi arka arkaya deplasman. Bu süreç bizi çok zorlayacak' 'Avrupa Kupasi'nda ilk grupta 6 maç oynayacagiz. Dördünü bu süreçte oynuyoruz. Bu maçlari kazanirsak kendimizi otomatikman yukari atmis olacagiz'

MUHAMMED BOZTEPE - Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nin ilk haftasinda yarin D Grubu mücadelesinde bir diger Türk temsilcisi Bellona Kayseri Basketbol'u konuk edecek Nesibe Aydin'in basantrenörü Erman Okerman, "Yeni tecrübe ettigimiz FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çikmak." dedi.

Okerman, Bellona Kayseri Basketbol maçi öncesi AA muhabirinin sorularini yanitladi.

Geçen sezon ilk kez mücadele ettikleri Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu üçüncü sirada bitirdiklerini, play-off'ta yari final oynadiklarini ve FIBA Avrupa Kupasi'na katilma hakki elde ettiklerini hatirlatan Okerman, kulübün kendilerine iyi imkanlar sagladigi için bu basarilari yakaladiklarini söyledi.

Geçirdikleri kötü günlerde baskan Mirkan Aydin ve yönetim kurulunun her zaman yanlarinda oldugunu ifade eden Okerman, "Basarinin en büyük etkenlerinden biri aile ortami, aidiyet duygusu ve bizlere verilen destek. Biz çalismaya inaniriz. Sunu açikça söyleyeyim, bazi sporcular yeni sezonda bizim antrenman düzenimizden ötürü buraya gelmek istemedi. Ölümüne çalismiyoruz ama tam kivaminda, çok iyi çalisiyor, iyi hazirlaniyoruz. Basarinin bir diger ayaginin da bu olduguna inaniyoruz." diye konustu.

- "Hiçbir zaman rakiplerimize es deger ya da uçurum bütçelerle yola çikmadik"

Okerman, takimin iskeletini korumanin yaninda iyi transferler de yaptiklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Kurdugum takimdan çok memnunum. Bütçemiz dogrultusunda iyi yerli ve yabanci oyunculari alma sansi yakaladik. Hiçbir zaman rakiplerimize es deger ya da uçurum bütçelerle yola çikmadik. Özellikle daha iyi oyuncu olmaya ve daha büyük basari yakalamaya aç 4 yeni transferimiz var. Iskeletimizle iyi harmanlayabilirsek oldukça basarili olabilecegimize inandigimiz bir takim kurduk. Takimimizi geçen seneye nazaran daha genis rotasyonla, daha çok yönlü oyunculardan kurdugumuza inaniyorum. Iki kulvarda da yürüyecegimizi düsünüyorum."

- "Avrupa Kupasi her zaman prestijdir"

Bu sene mücadele edecekleri FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nin heyecanini yasadiklarini ve ilk maçlarinda Bellona Kayseri Basketbol ile karsilasacaklarini anlatan Okerman, sunlari kaydetti:

"Avrupa Kupasi her zaman prestijdir. Bütün organizasyonlari heyecanlandirir. Avrupa Kupasi deplasmanlari baska bir serüvendir, yolculuklari çok zordur. Bizi ilk etapta bekleyen çok siki ve inanilmaz kötü bir fikstür var. 24 günde 8 maç oynayacagiz. Bu maçlardan 5'i deplasman, 3'ü Avrupa Kupasi arka arkaya deplasman. Bu süreç bizi çok zorlayacak. Bütün fiziki hazirliklarimizi yarin baslayacak Avrupa Kupasi baslangicina göre yaptik. Insallah en iyi halimizle turnuvaya girmek istiyoruz. 24 gün 8 maçlik serüvende en yüksek galibiyet sayisini elde etmek istiyoruz. Avrupa Kupasi'nda ilk grupta 6 maç oynayacagiz. Dördünü bu süreçte oynuyoruz. Bu maçlari kazanirsak kendimizi otomatikman yukari atmis olacagiz. Yeni tecrübe ettigimiz Avrupa'da gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çikmak."

Kaynak: AA