Mehmet Altiparmak Açiklamasi 'Önemli Olan Bir Oyun Sistemi'

Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, "Ligin mayis ayinda bittigini bilenlerdeniz. Uzun bir süreç var. Bu süreçte galip geçegiz, maglup olacagiz, berabere de kalacagiz. Önemli olan bir oyun sistemi ve düzen" dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, hafta sonu deplasmanda karsilasacagi Menemenspor maçi hazirliklarini Nuri Asan Tesisleri’nde yaptigi antrenman ile sürdürdü. Teknik Direktör Mehmet Altiparmak, antrenman sonrasinda basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

“Ligin mayis ayinda bittigini bilenlerdeniz”

Uzun lig maratonu hakkinda konusan Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, “Kupa maçlarini da önemsiyoruz. Kupada da gidebilecegimiz yere kadar gidecegiz. Bizim 25 oyuncumuz var. Oyuncularimizin hepsi de oynayabilecek seviyedeler. Bizim için kupa veya lig ayrimi fark etmiyor. Kupada gidecegimiz yere kadar gidecegiz. Bunu basarabilecek kadroya sahibiz. Bizim özgüvenimizde bir problem yok. Ligin mayis ayinda bittigini bilenlerdeniz. Uzun bir süreç var. Bu süreçte galip geçegiz, maglup olacagiz, berabere de kalacagiz. Önemli olan bir oyun sistemi ve düzen. Bunu tutturmak için çalisiyoruz ve buna çok ugrasiyoruz. Oyuncular galip geldiginde moral motivasyonu daha iyi oluyor, her oyuncu ve her takimda oldugu gibi. Bizim amacimiz da üst üste seri galibiyetler almak. Hücum oynamaya çalisan bir takimiz. Pozisyon itibariyla de çok pozisyona giriyoruz. Su anda bunlarin çogunu degerlendiremiyoruz. Bunlari degerlendirdigimizde isler daha iyi olacak. Biz yilmadan çalismaya devam edecegiz” diye konustu.



“Milli takim arasi iyi geldi”

Milli takim arasini çok iyi degerlendirdiklerini ifade eden Mehmet Altiparmak, “Milli takim arasi bizler ve takim adina çok iyi geçti. Sakat ve performans gelistirecek oyuncular açisindan iyi oldu. Diger oyuncular da dinlenme sansi buldu. Önümüzde Menemenspor maçi ile baslayan 5 maçlik bir seri var. Bu 5 maçta hep rakiplerimizle oynayacagiz. Bu arada bir de kupa maçi oynayacagiz. Bu maçlarda tüm oyuncularimiz hazir olacak ve herkese de sans gelecek. 10 günlük sürede de çok iyi bir çalisma ortamimiz oldu. Insallah Menemenspor maçinda baslayacak seriye hem moral motivasyon olarak hem de takim oyunu olarak çok iyi giriyoruz. Bunun semeresini de ilk maçta alacagiz” açiklamasinda bulundu.

Sakatlarin durumu

Takimdaki sakat futbolcularin durumunu da degerlendiren Altiparmak, sunlari söyledi:

“Vukan Savicevic ve Alen Melunovic özel program dahilinde çalisiyor. Alen’in son 1 ignesi kaldi. Sonrasinda aramiza katilacak. 2 oyuncu da B. B. Erzurumspor maçindan sonraki maça dönecek. Recep Burak Yilmaz’in tedavisi 5-6 hafta sürecek. Onun disinda tam kadro olacagiz. Baris Basdas takimla çalismalara basladi.

Gökhan Karadeniz’in omzundaki problem tam bitmedi ama koruyarak antrenmanlara çikiyor. 2’li mücadele hariç diger antrenmanlara katiliyor. Bugün de takimla birlikte taktik antrenmanda yer alacak.”

Kaynak: İHA