Ilkadim'in Sporcu Ordusu

12 bransta 2 bin193 sporcu ile Ilkadim’in sportif alanda söz sahibi olmasina büyük katki sunan Mete Adanir Spor Kompleksi basarilarla hem göz dolduruyor hem de spora ilgi duyan çocuk ve gençlerin ilgisini çekiyor.

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’in spora ve sporcuya yaptigi yatirimlar sürüyor. Bu kapsamda Mete Adanir Spor Kompleksi gelecege sporcu yetistiriyor. Ilkadim Belediyesi; cimnastik, tekvando, kick-boks, muay-thai, güres, masa tenisi, plates, step-aerobik, basketbol, bayan ve erkek fitness 12 bransta 17 antrenörle 2 bin 193 lisansli sporcusu ile sehrin gençlerini spora yönlendiriyor. 400 lisanli 200 lisansiz kiz ve erkek sporcusuyla yesil sahalardan adinda söz ettiren Ilkadim Yabpa Spor Kulübü ise 6 yas ile 17 yas kategorilerinde yüzlerce gence spor egitimi vererek gençlerin kültür ve egitim alaninda gelisimlerine de katki sunuyor. Samsun’un ilk ve tek TFF 1.Lig’de mücadele bayan futbol takimini da içinde barindiran kulüp sikça adinda söz ettiriyor.

“13 bin vatandasimizi sporla bulusturacagiz”

Spor Isleri Müdürlügü olarak her yastan vatandasi spor ile bulusturmak için yogun bir tempoda çalistiklari belirten Ilkadim Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman, "12 bransta uzman antrenörümüz ile sporcularimizi ulusal ve uluslararasi müsabakalara hazirliyoruz. Gençlerimizin disiplin içerisinde sosyal ve duygusal gelisimlerinin saglikli olmasi amaci ile takim ruhunu yasatarak büyük basarilar yakaliyoruz. Bunun yani sira 2019 yili için sporcularimizdan hariç 13 bin vatandasimizi sporla bulusturmayi amaçliyoruz" dedi.



“Spora ve gençlige uzak olmadik”

Spora olan yatirimin gelecege yapildigina dikkat çeken Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas ise “Çocuklarimizin bos vakitlerini televizyon ve bilgisayar basinda degil, salon sporlari ve sahalarinda geçirmelerini istiyoruz. Bunun için de spor yatirimlarina agirlik veriyoruz. Öncelikle sunu belirtmek isterim ki biz hiçbir zaman spora ve gençlige uzak olmadik ve olmayacagiz. Bu sehirde üst yapi alanindaki eksiklikleri giderirken sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de ihmal etmemeye gayret gösterecegiz. Gençlerimizin sporla, sosyal aktivitelerle vakit geçirmesini umuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA