FTA Antalyaspor'da Teknik Ekip Belli Oldu

FTA Antalyaspor’da Futbol Sorumlusu Nuri Sahin’in teknik ekibinde yer alacak isimler belli oldu. A Takim Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, Yardimci Antrenör Michael Lindeman, Yardimci Antrenör ve Performans Uzmani Marcelo Lins Martins ve Kaleci Antrenörü Murat Öztürk, A takimla birlikte antrenmanlara çikmaya basladi.



Teknik sorumlu Groenendijk

A Takim Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, futbolculuk kariyerinde Den Haag, Roda, Ajax, Manchester City, Sparta Rotterdam ve Utrecht gibi önemli takimlarin formasini giydi. Bu dönemde UEFA Kupasi ve Hollanda Kupasini kazanan Groenerdijk, teknik adamlik kariyerinde de Sparta Rotterdam, Ajax, Willem II, Den Bosch, Cluj, Excelsior, ADO Den Haag ve Al-Wahda takimlarinda görev aldi. 57 yasindaki Hollandali teknik adam UEFA-Pro Lisans sahibi.

Lindeman da ekibe katildi

Hollandali Michael Lindeman ise yardimci antrenör olarak görev yapacak. Teknik adamlik kariyerinde Isviçre’den Grasshoppers ve Young Boys, Polonya Milli Takimi, Almanya’dan Hamburg, Hollanda’dan Ajax, Ingiltere’den Fulham, Misir’dan Al Ahly ve Hollanda’dan NEC Nijmegen gibi takimlarda görev yapti. Kariyeri boyunca Martin Jol, Leo Beenhakker, Marcel Koller ve Gernot Rohr gibi teknik direktörlerle çalisti. UEFA-A Lisansina sahip olan 57 yasindaki Lindeman’in 2 kez Isviçre Süper Lig sampiyonlugu, Hollanda Kupasi ve Avrupa Ligi yari finali basarilari bulunuyor.

Martins’in sampiyonlar ligi kupasi var

Yardimci Antrenör olarak görev yapacak olan Atletik Performans Uzmani Marcelo Lins Martins ise Brezilya Futbol Konfederasyonu A ve B Egitmen Lisansina sahip. 52 yasindaki Martins, ABD’de beyzbol (MLB), buz hokeyi (NHL), Amerikan futbolu (NFL), futbol (MLS), basketbol (NBA) ve atletizm gibi birçok spor bransinda kulüplerde ve olimpik düzeydeki bireysel sporcularla performans antrenörü olarak çalisti. Brezilyali antrenörün 2008-2013 yillari arasinda ünlü teknik direktör Jupp Heynckes ile birlikte görev yaptigi Bayern Münih ile Sampiyonlar Ligi Sampiyonlugu basarisi bulunuyor.

Murat Öztürk ile yeniden

Daha önce 3 ay Antalyaspor’da görev yapan Kaleci Antrenörü Murat Öztürk de yeniden teknik ekibe döndü. 17 yil boyunca Türkiye A Milli Futbol Takimi, Fenerbahçe, Konyaspor ve Basaksehir takimlarda görev yapan Öztürk’ün 4 Süper Lig sampiyonlugu, 2 Türkiye Kupasi sampiyonlugu, 1 kez Sampiyonlar Ligi çeyrek finali ve 1 kez de Avrupa Ligi yari finali basarilari bulunuyor.

Kaynak: İHA