Ege'de Otomobil Sporlari Heyecani

Otomobil sporlarinda hafta sonunda Izmir ve Denizli'de yarislar düzenlenecek.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Bitci.com 2021 TOSFED Baja Kupasi ilk yarisi, Denizli Doga Sporlari ve Offroad Kulübü tarafindan 16-17 Ekim tarihlerinde Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde gerçeklestirilecek.

Denizli Valiligi ve Merkezefendi Belediyesi katkilariyla düzenlenen organizasyonda, 6 ayri siniftaki arazi araçlari ve kamyonlar yol disi etaplarda toplam 265 kilometre kat edecekler. Ekipler, 16 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’den itibaren Domuzini Deresi mevkiinde yer alan 53,79 kilometre uzunlugundaki Edip Yasar Kurtoglu etabini iki kez geçerek ilk günü noktalayacaklar.

17 Ekim Pazar günü ise yine sabah 09.00’dan itibaren Sahintepesi mevkiinde yer alan 94,68 kilometre uzunlugundaki Kenan Çarpisantürk etabini geçecek olan ekipler, saat 13.00’de yarisi tamamlayacaklar. Organizasyon, saat 15.30’da Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.

- Ege Rallisi

Ege Bölgesi'nin en önemli spor organizasyonlari arasinda yer alan ve Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi 4. ayagi olan Ege Rallisi de yine 16-17 Ekim tarihlerinde Ege Otomobil Sporlari Kulübü tarafindan 30. kez organize edilecek.

Uzun bir aradan sonra Seferihisar’a dönen ralli, Williams High Performance Car Care, Egemot Otomotiv, Euphoria Aegean Resort & Spa, Teos Marina, Itek Bisiklet, Salados, 9 Derece ve PowerApp sponsorlugunda, Izmir Valiligi, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Seferihisar Kaymakamligi, Seferihisar Belediyesi, Menderes Kaymakamligi ve Menderes Belediyesi katkilariyla ile gerçeklestiriliyor.

Seferihisar pazar yerinin Servis Alani olarak kullanilacagi rallide, 16 Ekim Cumartesi günü 12.00’da ralli merkezi Euphoria Aegean Resort & Spa önünden baslayacak.

Beyler özel etabini iki kez geçecek ekipler saat 18.15’ten itibaren günü kapali parkta noktalayacaklar.

17 Ekim Pazar sabahi 09.00’da direksiyon basina geçecek ekipler, rallinin ikinci günüde ise Çatalca, Maden, Gödence köylerinin içinde oldugu ve ikiser kez geçecekleri Zafer Vatansever, Euphoria Aegean ve Egemot etaplarinda ter dökecek.

Saat 16.00’da Sigacik’ta yer alan Teos Marina‘daki finis podyumunda son bulacak organizasyon, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi haricinde Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi’na puan verecek.

Kaynak: AA