DTSO' Dan Amatör Spor Kulüplerine Sponsor Destegi

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi kent sporuna ve sporcusuna destek olmaya devam ederken önceki yillarda da amatör spor kulüplerine çesitli desteklerde bulanan DTSO bu yilda amatör liglere isim sponsorlugu protokolü imzaladi.

DTSO toplanti salonunda düzenlenen protokol törenine DTSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kaya, Baskan Yardimcilari Erdal Avsar, Ercan Tayinlamak, Meclis Üyeleri, Diyarbakir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Baskani Remzi Dayan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Serkan Bayhan, TÜFAD Baskani Abdulsamet Karakas ve Amatör Futbolcular Dernegi Baskani Mesut Deri katildi.



DTSO Baskani Mehmet Kaya: "Amatör spor kulüplerine gerekli destegi sunmaya devam edecegiz”

Törende konusan DTSO Baskani Kaya, “ASKF ile imzaladigimiz yerel amatör liglere isim sponsorlugu protokolüyle ilimizde faaliyet gösteren sporcularimiza destek olmaya çalisiyoruz. Kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelismesi için çaba göstermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede amatör spor kulüplerimizin altyapilarini gelistirmelerine büyük önem veriyoruz. Özellikle sporun toplumsal kaynastiriciligi bizler için çok önemli. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip kentimizde gençlerin her alanda oldugu gibi sportif faaliyetlere yönelmeleri gerekiyor. Bizler bu anlamda amatör spor kulüplerine gerekli destegi sunmaya devam edecegiz. Bugün imzaladigimiz protokol ile ulasmak istedigimiz nihai hedefin ilk adimini atmis olduk. Kentimize ve tüm spor camiasina hayirli olsun" dedi.



TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan: "Diyarbakir’da her yil 3 bine yakin amatör lisans islemi yapiliyor"

TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan ise "Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasinin Diyarbakir yerel amatör liglere isim sponsoru olmasi devrim niteliginde bir karadir. Bugüne kadar desteklerini her zaman gördügümüz Mehmet Kaya Baskanligindaki DTSO’nun bundan sonrada yerel amatör liglerimize büyük katkilar saglayacagina inaniyoruz. Diyarbakir yerel amatör liglerde 80-90 arasi amatör kulübümüz aktif olarak mücadele etmekte olup bir yilda yaklasik olarak bin 500 - bin 700 arasi müsabaka oynanmaktadir. Yerel amatör takimlarimizda yaklasik olarak bir yolda 3 bin civarinda futbolcu lisans islemleri yapmaktadir. Aileleriyle beraber düsündügümüzde adeta bacasi tütmeyen bir fabrika ve büyük bir sivil toplum hareketi olarak yerel amatör takimlarimiz kendi yaginda kavrulan onurlu ve azimli bir durus göstermektedirler" diye konustu.



Remzi Dayan: "Tüm kesimlerden bu tür davranislari bekliyoruz"

Diyarbakir ASKF Yönetim Kurulu Baskani Remzi Dayan da "Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasina amatör spor kulüplerine verdigi desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Ilimizde bulunan tüm amatör kulüplerinin lige katilim bedeli, hem TFF’nin hem ASKF’nin hem de antrenör vizelerinin yatirilmasi DTSO’nun destegiyle saglanacak. Ilimizde bulunan kurumlar ve is insanlarinin amatör spor kulüplerine sponsor olmalarini diliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA