Diyarbakir Dsispor'un Milli Takim Gururu

Alt yapiya verdigi önem ve yetistirdigi futbolcularla bilinen Diyarbakir DSISpor, U15 milli takimina Türkiye’de futbolcu kazandiran tek amatör kulüp oldu. Yesil-Beyazli kulübün genç futbolcusu Arda Öztürk, milli takimin Kuzey Makedonya ile yapacagi özel karsilasmanin kadrosuna çagrildi. 14 yasindaki futbolcunun basarisi alt yapiya yapilan yatirimin sonucu olarak degerlendirildi.

Diyarbakir DSISpor, alt yapida önemli bir basariya daha imza atti. U15 milli takiminin kadrosuna oyuncusu seçilen tek amatör kulüp Yesil-Beyazli kulüp oldu. 26-28 Ekim tarihleri arasinda Kuzey Makedonya ile hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek olan milli takimin kadrosuna çagrilan Arda Öztürk, bugün milli takim kampina katilacak. DSI 10.Bölge Müdürü Mahir Arslan ve DSISpor Kulübü Baskani Mehmet Dervis Yildiz, oyuncunun milli takima seçilmesinden dolayi çok mutlu olduklarini dile getirerek, gençlerin spora kazandirilmasina yönelik çaba ve desteklerin devam edecegini dile getirdi.

“Bölgenin en güçlü alt yapisi bizde”

Yesil-Beyazli kulübün teknik sorumlusu Ahmet Tanis, yillardir alt yapida büyük emek verdiklerini ifade ederek Arda’nin milli takima seçilen tek amatör kulüp sporcusu olmasinin da bunun eseri oldugunu kaydetti.

Desteklerini esirgemeyen DSI Bölge Müdürü Arslan ve kulüp Baskani Yildiz’a tesekkür eden Tanis, ”Bölgenin en güçlü alt yapisina sahip kulüp olmakla gurur duyuyoruz. Bunun semeresi olarak oyuncularimiz milli takimlara seçiliyor. Birçok profesyonel kulüpte oyuncumuz var. Yöneticilerimizin destegiyle daha güzel isler basaracagiz” dedi.

Kaynak: İHA