Çocukluk Hayalini Gerçege Dönüstürdü, Simdi Dünya Sampiyonasina Hazirlaniyor

Elazig’da yasayan Mahmut Günes, çocukluktan beri hayalini kurdugu kick boks sporunda milli maçlara çikti. Çocukluk hayalini gerçege dönüstüren Günes, simdi Italya’da düzenlenecek olan dünya sampiyonasina hazirlaniyor.

Milli kick boksçu Mahmut Günes, örnek alinacak azmi ve basarili sporcu kimligiyle dikkat çekiyor. Türkiye sampiyonalarinda birçok madalya kazanan 21 yasindaki sporcu, 2018 yili içerisinde düzenlenen organizasyonlarda kendi yas grubunda en fazla puan toplayan isim olarak milli takima seçildi. Çalismalarina ara vermeden devam eden Günes, bu yil Italya’da düzenlenecek olan Wako Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi 69 kilo Light Contact bransina katilmaya hak kazandi. Emeklerinin karsiligini almak için gece gündüz demeden çalisan milli sporcu Mahmut Günes, altin madalyayi Türkiye’ye getirerek Istiklal Marsi’ni tüm dünyaya dinletmek istedigini söyledi.



"Istiklal Marsimizi tüm dünyaya dinletmek istiyorum"

2015 yilinda çocukluk hayali olan kick boksa basladigini aktaran Mahmut Günes, "2015’ten 2021’e kadar birçok Türkiye derecesi elde ettim. Elazig’imiza altin kemer ve bölge birincilikleri getirdim. Insallah Allah nasip ederse 15-24 Ekim tarihleri arasinda Italya’nin Venedik sehrinde düzenlenecek olan Wako Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi 69 kilo Light Contact bransina katilmaya hak kazandim. Insallah ülkemi ve Elazig’imizi en güzel sekilde dünya sampiyonasinda temsil edecegim. Kanimizin son damlasina kadar orada mücadele edecegiz. 2015’ten bu yana çok sakatliklar geçirdim. Çok imkansizliklarla bogustum ama hiçbir zaman vazgeçmedim ve yilmadim. Bu saatten sonra da yilmaya hiç niyetim yok. O altin madalyayi ülkeme getirmek istiyorum. Istiklal Marsimizi tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Basta memleketim Elazig olmak üzere tüm Türkiye’nin dualarini bekliyorum. 15-24 Ekim arasinda düzenlenecek Wako Dünya Kick Boks Sampiyonasi’nda en iyi sekilde memleketimi ve ülkemi temsil etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA