Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamzaoglu'ndan 'Kazanma' Vurgusu Açiklamasi

'Önümüzdeki yol uzun. Önemli olan kararli ve saglam adimlar atarak yürümek' 'Bizim artik kazanmayi aliskanlik haline getiren bir takim olmamiz gerekiyor. Her maça kazanmak için çikip o sekilde oynamamiz gerekiyor. Giresunspor maçinda kazanmak için sahaya çikacagiz'

Süper Lig'in 9. haftasinda 16 Ekim Cumartesi günü deplasmanda GZT Giresunspor ile karsilasacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoglu, önlerindeki yolun uzun oldugunu belirterek, "Önemli olan kararli ve saglam adimlar atarak yürümek." dedi.

Hamzaoglu, gazetecilere, ligde son oynadiklari Galatasaray maçinda ortaya konulan oyunun kendilerini umutlandirdigini söyledi.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranin kendileri için iyi oldugunu vurgulayan Hamzaoglu, "Oyun olarak eksikleri tamamlamaya çalistik. Sakat oyuncularin tedavisi için çalistik. Yasin Pehlivan tedavi oldu. Gökhan Gönül Almanya'ya tedavi için gitti. Remy çalismalara basladi. Kisa sürede aramizda olacaklar. Nathan Mozango fiziksel olarak hazir degil ama Baino takimla çalismalara basladi. Dogru zamanda sahaya sürecegiz. Gökhan Akkan çalisiyor. Hafta sonu takimla birlikte olacagina inaniyoruz." diye konustu.

Hamzaoglu, Remy'nin iyi sekilde sahaya dönecegini ifade ederek, "Biz Remy'den faydalanacagiz. Çok istekli ve iyi çalisiyor. Fiziksel olarak iyi bir Remy her zaman bu takima faydali olur." degerlendirmesinde bulundu.

Ligde son siralarda olmalarinin kendilerini olumsuz etkilemesine izin vermemeye çalistiklarini kaydeden Hamzaoglu, "Çok sabirli olmaya ihtiyacimiz var. Maç kazansak bile yine diplerde olacagiz. Bu bizi asla ümitsizlige sevk etmesin. Önemli olan ligin sonunda nerede olacagimiz. Ligi iyi yerde bitirecegimize inaniyorum." dedi.

Hamza Hamzaoglu, takimin fiziksel ve mental olarak ilk haftalarda alinan kötü sonuçlarla yiprandigina isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Takim olarak oynama eksigimiz ön plana çikiyor. Bireysel üstünlükten çok takim olarak ön plana çikmaliyiz. Yaptigimiz çalismalarda takim olarak pozitif yönde geri dönüsümüz var. Önemli olan artik her maç ayni konsantrasyonda oynamak. Sezon sonuna kadar her maça final havasinda çikacagiz. Finalleri kaybetmek hedefi kaçirdigimiz anlamina gelmez. Hiç ummadigimiz maçlarda kayiplarimiz olacak. Önümüzdeki yol uzun. Önemli olan kararli ve saglam adimlar atarak yürümek."

Hedefe giden yolda çalismanin ve inanmanin en degerli yöntem oldugunun altini çizen Hamzaoglu, "Sonuç ne olursa olsun, pes etmeyen, mücadele eden bir takim olusturmaya çalisiyoruz. Bütün oyuncular samimi ve buna inanmis durumda. Birlikte bunun için çalisiyoruz. Beraber sevinen, üzülen bir takim olmak istiyoruz. Oyuncularimiz kazaninca birlikte sevinmeli, kaybedince birlikte cani acimali. Taraftarlarimiz ile birlikte basaracagiz. Birlik olursak hedefe daha kolay ulasabiliriz." ifadelerini kullandi.

Hamzaoglu, hafta sonu oynayacaklari GZT Giresunspor mücadelesine iliskin sunlari kaydetti:

"Elbette kazanamayinca kaybetmemek kazançtir ama biz 'Deplasmanda beraberlik iy.' düsüncesinde olamayiz. Biz artik deplasmanda ve içerideki maçlarda kazanabilecek strateji ve oyunla sahada olmaliyiz. Kazanan bir mücadele ortaya koymamiz gerekiyor. Bizim artik kazanmayi aliskanlik haline getiren bir takim olmamiz gerekiyor. Her maça kazanmak için çikip o sekilde oynamamiz gerekiyor. Giresunspor maçinda kazanmak için sahaya çikacagiz. Kazanmak için mücadele edecegiz. Kazanamayabiliriz ama her maç, içinde bulundugumuz durum nedeniyle final niteliginde olacak."

Kaynak: AA