Bölgesel Amatör Lig Kura Ve Fikstür Çekimi Istanbul'da Yapildi

2021-2022 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) kura ve fikstür çekimi Istanbul'da yapildi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapilan açiklamaya göre, TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'ndeki kura çekimi TFF Baskan Vekili ve Amatör Isler Kurulu Baskani Ali Düsmez tarafindan gerçeklestirildi.

Burada açiklamada bulunan Ali Düsmez, salgin sürecinin basindan itibaren amatör ligleri oynatma çabasinda olduklarini belirterek, "120 bin maça ulasmis bir organizasyonu yürütmeye çalisiyoruz. Pandeminin basladigi mart ayindan itibaren TFF ve TAASK'in tek düsüncesi bu liglerin oynatilmasi yönündeydi. Belki 100 yilda, 200 yilda olabilecek bir olay pandemi ve amatör camiamizi da etkiledi." ifadelerini kullandi.

- 260 takim mücadele edecek

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon 260 takim mücadele edecek.

Her biri üç ayri gruptan olusan 9 bölgede toplam 27 grupta mücadeleler yapilacak.

Grup müsabakalari çift devreli lig usulüne göre yapilacak. Her bölgede grup birincisi olan 3'er takim, kendi bölgelerindeki grup birincileri ile tarafsiz bir sahada tek devreli lig usulüne göre karsi karsiya gelecek. Bölge Birinciligi Play-off müsabakalari sonunda 9 takim TFF 3. Lig'e çikmaya hak kazanacak.

BAL'da grup müsabakalari 30-31 Ekim tarihlerinde baslayacak ve 27 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Bölge birinciligi müsabakalari ise 9-17 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek.

Kaynak: AA