Baskan Alim Isik Açiklamasi 'Kütahya Futbol Kentidir'

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernegi (TFFHGD) Kütahya Subesi 2021-2022 sezonunu düzenledigi program ile açti.Halil Akkas Atletizm Stadyumunda düzenlenen program ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernegi (TFFHGD) 2021-2022 sezonunu açti. Sezon açilis programina katilan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, yeni sezonun spor ve hakem camiasina hayirli olmasini diledi.

Yapilan protokol konusmalarinin ardindan kürsüye gelen Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya’nin bir spor ve futbol kenti oldugunu ifade etti.

Belediye Kütahyaspor profesyonel olarak futbolda Kütahya’yi temsil ettigini belirten Baskan Isik, bal liginde 4 takimin yer aldigini söyledi.

Baskan Isik 2019 yilinda göreve geldiginde 2018 yili gelirleri dikkate alinarak meclis karari ile nakit olarak dagitilan 90 bin lirayi amatör kulüplere verildigini söyledi.



2020 yilinda gelir durumuna göre amatör spor kulüplerine yardimi 200 bin TL’ye çikarttiklarini ifade eden Baskan Isik, “2021 yili bütçemizde 400 bin liralik bir pay ayirdik. Yetmez ama mümkün oldugunca bu parayi artirarak tabandan gelen gençlerimizi sporda tutmaya özen gösteriyoruz. Gençlik Spor Il Müdürlügümüze Yoncali’da Kütahya Belediyesine ait 25 dekarlik bir alani tahsis ettik. Bir nizami, 2 antrenman sahasi olmak üzere 3 adet futbol çim sahasini yapiyoruz. Bunun yaninda, 25 dekarlik alani bu amaçla kullanmak için ayirdik. Yoncali’daki termal su kaynaklarini düsünerek futbol takimlarinin kamp yapabilecekleri bir alana dönüstürmek istiyoruz” dedi.

Baskan Isik, Belediye Kütahyaspor tesislerini de Yoncali’ya tamamlayip tasimak istediklerini ifade eden Baskan Isik, iki yildir profesyonel ligde mücadele eden Belediye Kütahyaspor’un yasadiklarini dikkate aldiklarinda bu camianin ne kadar önemli oldugunu söyledi.

Baskan Isik, “Eger bir müsabakada 90+5’te Kütahya’nin sonucu ne oldugu diye bir hakem sorupta penalti veriyorsa bunu kabullenmemiz ve bundan dolayi da bir yillik emegin bosa gitmesini içimize sindirmemiz mümkün degil. Anadolu’nun yigit evlatlari olarak çalacaginiz her düdügün çok önemli oldugunu sizlerle paylasmak istiyorum. Bu aci, agir bir aci. Emekleri hayaller, umutlar, dökülen terler bir hakemin düdügüne bagli olmamali. Hakemlerimiz olmasi gereken ne ise o düdügü öyle çalmali. Bu sezon öyle olacak. Sezonumuz hayirli olsun. Belediye olarak sehrimizdeki sporcusundan hakemine, gözlemcisine kadar alt yapi birliklerine kadar ne yapabileceksek o konuda gönlünüz rahat olsun” dedi.

Program yapilan protokol konusmalarinin ardindan plaket töreni ile sona erdi.

Kaynak: İHA