Milli Maçin Ardindan

A Milli Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz: 'Türk halkiyla milli takim arasindaki iliskinin sicaklasmasina sebep olacak bir galibiyet oldugunu söyleyebiliriz'.

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu sekizinci maçinda deplasmanda Letonya'yi 2-1 maglup eden A Milli Takimin teknik direktörü Stefan Kuntz, uzatmalarda kazanilan maç nedeniyle çok mutlu olduklarini ve Türk halkiyla milli takim arasinda sicaklik saglayacak bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Karsilasmadan sonra düzenlenen basin toplantisinda konusan Kuntz, maç sirasinda her seyin iyi geçtigini söyleyemeyeceklerini ancak gelistirmeleri gereken yönler oldugunu gördüklerini belirtti.

Takimla son günlerde yaptiklari çalismalarin ardindan bir seylerin gelistigini görmenin mümkün oldugunu vurgulayan Kuntz, "Büyüyen bir takim ruhunun var oldugunu söylemek mümkün. Maçin devre arasinda küçük seyleri degistirdik. 1-0’dan sonra yine taktiksel degisikliklere gittik. Letonya golü attiktan 1 saniye sonra bile oyuncularimin asla boynunu büktügünü görmedik. Bu beni çok mutlu etti, galibiyete inandilar." diye konustu.

Galibiyetin Almanya'daki Türkleri de çok mutlu ettigini aktaran Alman teknik adam, "Yalnizca Türkiye’deki insanlarin degil, Almanya’da yasadigim bölgedeki Türk taraftarlarin konvoylar olusturarak galibiyeti kutladiklarini ögrendim. Takimimin mücadeleyi birakmamasindan büyük mutluluk duydum. Türk halkiyla milli takim arasindaki iliskinin sicaklasmasina sebep olacak bir galibiyet oldugunu söyleyebiliriz ama teknik anlamda devam eden mücadelemizde yalnizca bir üç puan daha fazlasi degil." seklinde konustu.

- "Mental kazanimlar sizi belirli noktalarda öne çikartir"

Stefan Kuntz, "Rakiplerimiz de kazandi. Kalan iki maçta sansimizi nasil görüyorsunuz?" sorusuna, "Bugünkü galibiyet bize bir seyler ögretebilir ama hiçbir seyin garantisi yok. Bazi galibiyetlerin sonucunda elde edilen mental kazanimlar sizi belirli noktalarda öne çikartir, bu da onlardan birisidir diye düsünüyorum." yanitini verdi.

Kuntz, “Bu galibiyet takimin mental sikintisini ortadan kaldirir mi? Ilerleyen dönemde kadronuzda degisiklikler görebilir miyiz?” sorusuna ise su cevabi verdi:

“Tamamen çözülmüs diyemeyiz ama hiç kimsenin inanmadigi bir durumda maçi çevirecek beceriye, inanca sahip olduklarini gösterdiler. Bu da bir seylerin degismesinde baslangiç olabilir. Bundan sonraki süreçte maçlari izlemeye devam edecegim, oyuncularimla 10 gün çalisabildim. Kulüp takimlarindaki performanslarini izleyemedigim oyuncular var, bu oyunculari görmek için çaba sarf edecegim. Ondan sonra takim kadrosuna iliskin kararimizi veririz. Belirttiginiz sistem degisiklikleriyle ilgili olarak bugün bazi taktiksel dokunuslar yapigimizda oyuncularimizin buna olumlu geri dönüsler yaptigini gördüm. Bu bize ilerleyen dönemde esneklik kazandiracaktir.”

- "Bugün fena degildik"

Alman teknik adam, oyuncu degisiklikleriyle ilgili gelen bir soruya iliskin de su degerlendirmeyi yapti:

"Sahada, takimda, hoca o anda oyunculari bilen, gören, onlarla 24 saatini geçiren kisidir. Hoca bunu hisseder ve hangi oyuncuyu ne zaman degistirmesi gerektigini bilir, hisseder. Bunu size somut datalarla açiklayamam. Kimin girecegini o an siz hissedersiniz ve bunu bildiginiz oyuncularda daha rahat yaparsiniz. Daha az bildiginiz oyuncularda bu farklilasabilir. Yaptigim degisikliklerin ve dakikalarinin dogru oldugunu düsünüyorum. Burada kendi fikrimi beyan ediyorum. Ilk maçtaki degisikliklerde bu kadar etkili olmamislardi. Aksini düsünenlere saygi duyuyorum. Bugün sonradan giren oyuncularin katki yapmasindan dolayi mutlu olmaliyiz."

Stefan Kuntz, Letonyali bir gazetecinin, "Maçi kazanmayi hakettiniz mi?” sorusunu, “Letonya’nin etkili kafa vuruslariyla, uzun boylu oyunculariyla etkili olmaya çalisacagini bekliyorduk. Letonya tam da bekledigimiz gibi oynadi. Türkiye olarak geçmiste burada kornerleri savunmakta zorlandigimiz maçlar oldu, bugün fena degildik. Çok fazla duran top vermemeliyiz dedik. Bir maçi son dakika penaltisiyla kazaniyorsaniz, bunu tamamen hak edilmis bir galibiyet olarak söyleyemeyiz, biraz da sansin yardimiyla kazanilmis bir galibiyet olarak görebiliriz.” seklinde yanitladi.

- "Oyuncularim çok iyi savasti"

Letonya Milli Takimi Teknik Direktörü Dainis Kazakevics ise iyi mücadele etmelerine ragmen kaybettiklerini söyledi.

Kazakevics, "Kimin hak edip hak etmedigini artik yorumlamama gerek yok. Sonuca bakiyoruz, Türkiye kazandi, biz kaybettik. Oyuncularim çok iyi savasti, belki de bu sonuçtan fazlasini hak etmislerdi. Sonuçta biz yenilen taraf olduk. Bizi tek mutlu eden taraftarimizla bütünlestigimiz bir maç oldu." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA