Kuntz Açiklamasi 'Galibiyet, Son Dakikada Atilan Golle Kazanilinca Özel Oluyor'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2-1 kazandiklari Letonya maçi sonrasi, "Galibiyet, son dakikada atilan golle kazanilinca özel oluyor" dedi.

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya’yi 2-1 maglup ettikleri 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu maçinin ardindan açiklamalarda bulundu.

Büyük mücadele verdiklerini söyleyen Kuntz, "Galibiyet, son dakikada atilan golle kazanilinca özel oluyor. Oyuncularimin Letonya golünden sonra gösterdigi reaksiyona çok mutlu oldum. Onlarla ilgili çok yorumlar yapiliyordu. Mantalitelerinin yetersiz oldugu, özgüvenlerinin olmadigina dair. Bunun böyle olmadigini gösterdiler. Inandilar. Bu galibiyetin duygusal bir sekilde gelmis olmasi, dramatik olmasi bunu önemli kiliyor. Oyuncularin hiç mücadeleyi birakmamis olmamalari beni çok mutlu etti" dedi.



Kuntz, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Devre arasinda ufak degisiklikler vardik. Ikinci yarida da bazi seyleri degistirdik. Letonya golünden sonra bile oyuncularim boynunu bükmedi, 1 saniye bile. Yalnizca Türkiye’deki insanlar degil, Almanya’da yasadigim yerdeki Türk taraftarlarin konvoy yaparak galibiyeti kutladigini ögrendim. Kazandigimiz için mutluyuz. Türk halkiyla takim arasindaki bagi sicak tutacagini söyleyebiliriz. Teknik açidan bakacak olursak bir 3 puan kazandik, daha fazlasi degil."

Kaynak: İHA