Basketbol Açiklamasi FIBA Sampiyonlar Ligi

TOFAS: 77 Kalev Cramo: 81.

Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi'nin 2. haftasinda F Grubu'nda TOFAS, sahasinda Estonya temsilcisi Kalev Cramo'ya 81-77 yenildi.

Karsilasmaya hizli baslayarak üst üste Melson ve Silins'in ile 3 sayilik isabet bulan Kalev Cramo, ilk dakikada 6-0 üstünlük yakaladi. Ilerleyen dakikalarda TOFAS, hücumda Berk Ugurlu ve Cruz ile buldugu sayilarla rakibini yakaladi ve Zubcic'in de skor katkisiyla çeyregi 25-18 önde tamamlamayi basardi.

Ikinci çeyrege iyi baslayan Kalev Cramo, Kitsing'in asist ve sayilariyla 13. dakikada skoru 28-27 lehine çevirdi. TOFAS, rakibin yüksek yüzdeli atislarina Berk Ugurlu ve Zubcic ile karsilik verince soyunma odasina 40-40 esitlikle gidildi.

Üçüncü periyodun hemen basinda Zubcic ile 3 sayilik isabet bulan TOFAS, 43-40 öne geçmeyi basardi. Estonya temsilcisi, Silis ve Melson'un etkili performansiyla 25. dakikada 5 sayilik üstünlük (43-48) yakaladi. Cook'un sayilariyla Bursa temsilcisi 26. dakikada 48-48 esitlik saglasa da Melson'un hücumdaki etkili performansiyla skor üretmeye devam eden Kalev Cramo, 27. dakikada farki bir anda çift hanelere (49-59) çikardi. TOFAS, buldugu sayilarla farki eritse de final periyotuna 62-58 konuk ekibin üstünlügüyle gidildi.

Karsilikli basketlerle baslayan son periyotta Lewis ile etkili olan konuk ekip, 31. dakikada farki 6 sayiya (61-67) çikardi. TOFAS, Muhsin Yasar ile boyali alandan, Cruz ile set hücumlarindan sayilar bularak 35. dakikada farki 2 sayiya (69-71) indirmeyi basardi. Ev sahibi ekip, savunmadaki sertligiyle rakibine kolay sansi tanimazken, 37. dakikada Cruz ile buldugu sayiyla da skoru 71-71 esitledi. Kalev Cramo, maçin genelindeki yüksek yüzdeli dis atislarina Lewis ve Hermet ile devam edince son dakikaya 5 sayilik farkla girdi. TOFAS, içeriyi Cruz ile zorlayarak rakibine karsilik verdi ve son 18 saniyeye 2 sayi geride girdi. Pota altindan Lewis ile top çikarmaya çalisan konuk ekip, 5 saniye boyunca elden topu çikaramayinca son hücum TOFAS'a kaldi. Son hücumu mavi-yesilliler degerlendirmeyince Kalev Cramo parkeden 81-77 galip ayrildi.

Kaynak: AA