2022 Dünya Rafting Sampiyonasi Dalaman'da Yapilacak

Türkiye Rafting Federasyonu Baskani ve WRF Dünya Rafting Federasyonu 2. Baskani Sayin Fikret Yardimci ve beraberindeki heyet Mugla Valisi Orhan Tavli’yi ziyaret ederek Önümüzdeki yil Dalaman Çayi’nda yapilmasi planlanan Dünya Rafting Sampiyonasi hakkinda bilgi verdi.

Valilik 75. Yil toplanti salonunda yapilan Dünya Rafting Sampiyonasi bilgilendirme toplantisina Mugla Valisi Orhan Tavli, Dünya Rafting Federasyonu 2. Baskani ve Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, Federasyon Genel Sekreteri Adil Kamberoglu, Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, Spor Sube Müdürü Serkan Paçali, Milli Takimlar Bas Antrenörü Savas Izmirli, Mugla rafting il temsilcisi Ali Mürsit Yagmur katildi.

2022 yilinda Dalaman’da yapilacak olan Dünya Sampiyonasinin Dalaman’in ve Mugla’nin tanitimina olumlu katkilari olacagini belirten Dünya Rafting Federasyonu 2. Baskani ve Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, devam eden Dünya Sampiyonasi hazirliklari hakkinda bilgi vererek, Rafting sporunun gelisimi için verilen desteklerden dolayi Vali Orhan Tavli’ya tesekkür etti.

Mugla’daki rafting sporu potansiyelini en iyi sekilde degerlendirmek ve rafting sporunun gelisimi için yapilan projeleri desteklediklerini belirten Mugla Valisi Orhan Tavli Alternatif turizm modelleriyle ve 4 mevsim turizm hedefiyle entegre olarak Dalaman Tarihi Atatürk Köprüsü Raftingle Bulusuyor projesinin desteklendigini söyledi.



Dalaman çayi üzerinde bulunan tarihi Atatürk köprüsü yaninda yapilacak uluslararasi standartlarda altyapi tesisleri için Güney Ege Kalkinma Ajansinin 946.425 TL destek verdigi proje ile Dalaman’in Raftingin baskenti olacagini söyleyen Vali Orhan Tavli “Spor turizmi gibi alternatif turizm modelleriyle dört mevsim turizm hedefimize ulasacagiz. Spora verdigimiz destek artarak devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA