Letonya-Türkiye Maçindan Notlar

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, grupta son oynanan Norveç maçina göre ilk 11'de 2 degisiklige gitti.

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu sekizinci maçinda Letonya'ya konuk olan A Milli Futbol Takimi'nda teknik direktör Stefan Kuntz, grupta son oynanan Norveç karsilasmasina göre ilk 11'de biri zorunlu 2 degisiklik yapti.

Kuntz, Norveç maçinda ilk 11'de yer alan Serdar Aziz ve Ozan Tufan'in yerine Çaglar Söyüncü ve Orkun Kökçü'ye ilk 11'de sans verdi. Serdar Aziz, Norveç maçinda yasadigi sakatligin ardindan aday kadrodan çikarilmisti.

Kart cezasi sona eren Çaglar Söyüncü ilk 11'deki yerini aldi.

Ay-yildizli ekip sahaya, Ugurcan Çakir, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çaglar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoglu, Kerem Aktürkoglu ve Burak Yilmaz ilk 11'iyle çikti.

Milli takimda Sinan Bolat, Altay Bayindir, Ozan Tufan, Berkan Kutlu, Halil Dervisoglu, Yusuf Yazici, Ridvan Yilmaz, Ozan Kabak, Mert Müldür, Serdar Dursun, Abdülkadir Ömür ve Kaan Ayhan ise yedekler arasinda yer aldi.

Taylan Antalyali ise maç kadrosunda yer almadi.

- Türk taraftarlar milli takimi yalniz birakmadi

A Milli Takimin, Letonya ile deplasmanda oynadigi karsilasmada tribünlerde Türk taraftarlar da yer aldi.

Karsilasmayi yaklasik 2 bin 500 taraftar tribünde izledi.

Iki doz asili ya da PCR testi yaptiran taraftarlar tribündeki yerini alabildi.

- Nihat Özdemir mücadeleyi Riga ve Helsinki büyükelçileriyle izledi

Letonya-Türkiye karsilasma öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye'nin Riga Büyükelçisi Gülsun Erkul'u ziyaret etti.

Riga Büyükelçiligi'nde gerçeklesen ve Helsinki Büyükelçisi Vakur Erkul’un da yer aldigi nezaket ziyaretinde, TFF 1. Baskan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardimci, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Akincioglu, Ismail Erdem ve Nuri Akin ile Genel Sekreter Kadir Kardas yer aldi.

Ziyarette Baskan Özdemir, Gülsün Erkul ve Vakur Erkul'a A Milli Takim formasi takdim etti.

Nihat Özdemir karsilasmayi da büyükelçiler ile birlikte tribünde takip etti.

Kaynak: AA