Brezilya Devlet Baskani, Kovid-19 Asisi Olmadigi Için Futbol Maçina Alinmadi

Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirmadigi için Santos-Gremio futbol maçinin oynandigi stadyuma alinmadigini açikladi.

Brezilya'da yayin yapan Metropoles'teki videoya göre, tatil için Sao Paulo'da bulunan Bolsonaro, Kovid-19 asisi yaptirmadigi için karsilasmayi stadyumdan izleyemedi.

Santos taraftari olan Devlet Baskani Bolsonaro, stadyuma alinmadigi için duydugu rahatsizligi, "Niye asi karti, asi pasaportu? Santos'un maçini izlemek istiyordum, asi olmak gerekiyor dediler. Niye? Asi olanlardan daha fazla antikorum var." sözleriyle dile getirdi.

Brezilya'nin çesitli bölgelerinde taraftarlarin stadyumdan maç izlemesi için Kovid-19 asisi yaptirma veya negatif PCR testi gösterme sarti bulunuyor.

Kovid-19'u atlattigi için asi olmak istemeyen Bolsonaro, "En son Brezilyali asi olduktan sonra asi artarsa, o zaman karar verecegim asi olup olmamaya." demisti.

Bolsonaro, Kovid-19 salgini süresince yaptigi açiklamalar ve Kovid-19 önlemlerini hedef almasi nedeniyle siklikla elestirilmisti.

Salgin nedeniyle 600 binden fazla kisinin hayatini kaybettigi Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardindan dünyada Kovid-19 kaynakli en çok ölümün yasandigi ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA