ATO Baskani Baran, Dünya Pentatlon Sampiyonu Sertkaya Ile Görüstü

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, 11 yas kategorisinde modern pentatlon dünya sampiyonu olan Türk sporcu Mustafa Sertkaya’yi makaminda konuk etti.

ATO Baskani Baran, Almanya’da yapilan Biathle Triathle Dünya Sampiyonasi’nda dünya sampiyonu, Ispanya’da gerçeklesen yarismada da Avrupa sampiyonu olan 11 yasindaki modern pentatlon sporcusu Mustafa Sertkaya’yi babasi Ugur Sertkaya, dedesi Mustafa Sertaya ve amcasi Necati Sertkaya ile birlikte makaminda konuk etti. Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda elde ettigi basarilar nedeniyle minik sporcuyu tebrik eden ve hediye veren Baran, Mustafa Sertkaya’nin spor hayati hakkinda bilgi aldi. Baran, Mustafa Sertkaya’nin yüzme, kosu ve atis olmak üzere üç ayri etaptan olusan yarismalarda sergiledigi basarinin ve bu basariyi elde etmek için ortaya koydugu azmin diger çocuklara ve gençlere örnek oldugunu kaydetti.

Her alanda yeni sporcular yetismesi için amatör sporlarin ve amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çeken Baran, Ankara’nin son yillarda yetistirdigi sporcu sayisi itibariyla sporun da baskenti haline geldigini aktardi.

Spor insanlarinin kulüplerin, isletmelerin, spor ürünleri ve tesislerinin bir spor ekonomisi olusturduguna dikkat çeken Baran, “Dünyada sadece spor turizmi için 200 milyar dolarlik bir gelirden bahsediliyor. 19 Mayis Stadyumu yerine yenisi yapilmak üzere yikildi ancak henüz bu konuyla ilgili bir adim atilmadi. Baskent’te modern bir stadyumun olmayisi ve uluslararasi müsabakalarin yapilmayisi büyük eksiklik. Ankara’da 26 yildir milli maç oynanmadi. Ben inaniyorum ki eskisinin yerine yapilacak modern bir stadyum tesisiyle Ankara, spor turizminden de pay alabilir ve ekonomisi hareketlenir” dedi.

Kaynak: İHA