'Aslan Kizlar Yenilikçi Fikirler' Kampanyasi Galatasaray Lisesi'nde Gerçeklestirildi

Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas:'Kadinin toplumdaki yeri biz Galatasaraylilar için çok önemli. Bunun da en önemli savunucusunun biz Galatasaraylilar olacagini düsünüyorum'

Galatasaray Kulübü ve Habitat Dernegi, Birlesmis Milletler tarafindan ilan edilen 11 Ekim Dünya Kiz Çocuklari Günü'nü özel bir etkinlikle kutladi.

Sari-kirmizili kulüpten yapilan açiklamaya göre, Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas, yönetim kurulu üyesi Basak Karaca, Galatasaray Digital A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Hande Ocak Basev ve Habitat Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezai Hazir'in katildigi "Aslan Kizlar Yenilikçi Fikirler" kampanyasi, Galatasaray Lisesi’nde gerçeklestirildi.

Burada açiklamada bulunan baskan Burak Elmas, Türkiye'de fikirleriyle önder olmus bir binanin içerisinde bulunduklarini belirterek, "Buradan çikan fikirler, Galatasaray Kulübünden Türkiye'deki birçok degisime ve önderlige ev sahipligi yapmistir. Kizlarin okulda, sporda genç kadinlarin is yerlerinde daha fazla esitlige sahip olmasini istiyoruz. Eger buradan önemli fikirler çikacaksa da bu binanin içerisindeki yetkin insan kaynagindan çikar. Dolayisiyla bugün Galatasaray Lisesi'nin ev sahipliginde Habitat Dernegi ile bir arada bir fikir maratonu yapacaksiniz. Kadinin toplumdaki yeri biz Galatasaraylilar için çok önemli. Bunun da en önemli savunucusunun biz Galatasaraylilar olacagini düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Kiz çocuklarinin potansiyellerini kullanma noktasinda Galatasaray'in her zaman yanlarinda olacagini vurgulayan Elmas, sunlari kaydetti:

"Bugün yapacaginiz çalisma hem sizlerin hem sizden sonra topluma katilacak olan kadinlarin toplumda üstlenecegi roller ve toplumu daha ileriye götürme açisindan yapacaklari için önemli bir çalisma. Bizler daha çok kiz çocugunun firsatlara erismesi, okumasi, spor yapmasi ve potansiyelini en güzel sekilde kullanmasi için Galatasaray Kulübü olarak hep sizi yaninizda olacagiz. Tüm kurumlarimiz birlikte hareket ettigi zaman da Galatasaray'in basaramayacagi hiçbir is yok. Bugün Galatasaray Lisesi'nde Galatasaray Kulübü bize katilan Habitat Dernegi de bunun örneklerinden bir tanesini gerçeklestiriyoruz. Sizlerin bu çalismalarindan çikacak sonuçlari da heyecanla bekliyor olacagiz."

Sezai Hazir ise kendisi için çok anlamli bir gün yasadigini aktararak, "Maalesef kiz çocuklarinin toplumsal hayata katilmasi konusunda dünya ile mukayese edildiginde istedigimiz yerin çok gerisindeyiz. Bir spor kulübünün toplumsal kalkinmada özellikle cinsiyet esitliginin saglanmasinda çok önemli bir rolü oldugunu düsünüyorum. Ilk defa dünya tarihinde bir spor kulübünün cinsiyet esitliginde elini tasin altina koymasi, bir ilki basarmasi açisindan da çok mutlu ve gururluyum." seklinde görüs belirtti.

Basak Karaca da farkindalik olusturmak adina bir araya geldiklerini kaydederek, "Bugün çok mutluyuz çünkü biz burada Galatasaray'in farkli kurumlarinin bir araya geldiginde, fikir ürettiginde ciddi bir farkindalik olusturacagini biliyoruz. Hatta bugün Twitter'daki etkilesimimizde oldukça yüksek. Diger spor kulüpleri de bizden örnek aliyor. Bu da çok güzel. Çünkü biz biliyoruz ki birlikte çok sey basaracagiz. Hep birlikte olarak basaracagiz. Burada 41 Galatasaray Lisesi ögrencisi var. Fikirlerini gelistirerek jüriye sunacaklar. Bu da Habitat'in gelistirdigi bir format. Birçok yerde bunu yapiyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA