GÜNDEM / 10 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Formula 1 Dünya Sampiyonasi Türkiye Grand Prix'si

- Sampiyonanin 16. yarisi Türkiye Grand Prix'si, Intercity Istanbul Park'ta yapilacak.

- TBMM Baskani Mustafa Sentop, kupa törenine katilacak.

- Yarislari Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy da izleyecek.

(Istanbul/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, partisinin Aile, Kadin ve Engellilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimciligi tarafindan ATO Congresium'da düzenlenecek "Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacilar Kurultayi"na istirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Irak'ta erken genel seçimler için seçmenler sandik basina gidiyor.

(Bagdat/Kerkük/Erbil) (Fotografli-Görüntülü)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve takimdan bir futbolcu, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda pazartesi günü deplasmanda Letonya ile yapacaklari maç öncesi Daugava Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; ay-yildizlilar son çalismasini yapacak.

- Letonya Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Dainis Kazakevics de maç öncesi Daugava Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak ve takim son antrenmanini gerçeklestirecek.

(Riga/19.00/19.30/16.15-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya Güres Sampiyonasi, Norveç'te grekoromen stil 63, 67 ve 87 kilolarda yapilacak repesaj ve finallerle sona erecek.

3- TFF 2. Lig gruplarinda 7. hafta maçlari yapilacak.

4- ING Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasi Gaziantep Basketbol-Yukatel Merkezefendi Belediyesi, Semt77 Yalovaspor-HDI Sigorta Afyon Belediyespor, Anadolu Efes-Pinar Karsiyaka, Büyükçekmece Basketbol-Türk Telekom maçlariyla tamamlanacak.

(Gaziantep/13.00/Yalova/15.30/Istanbul/18.00/20.15) (Fotografli)

5- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde 2. haftaya 3 maçla devam edilecek.

6- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 2021-2022 sezonunun ilk haftasi Cizre Belediyespor-Fenerbahçe HDI Sigorta, Avsar Maden Suyu Afyon Belediyesi Yüntas-Arkas Spor, Spor Toto-Halkbank, Altekma-Bursa Büyüksehir Belediyespor, Tokat Belediye Plevne-Sorgun Belediyespor ve Galatasaray HDI Sigorta-Ziraat Bankkart maçlariyla tamamlanacak.

(Sirnak/Afyonkarahisar/14.00/Ankara/Izmir/15.00/Tokat/15.30/Istanbul/17.00) (Fotografli)

7- A Milli Kadin Hentbol Takimi, 2022 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri 6. Grup'taki ikinci maçinda Porsuk Spor Salonu'nda Isveç'le karsi karsiya gelecek.

(Eskisehir/18.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Eylül ayinda spor ve lüks otomobil satislari "gaza basti"

- Geçen ay Türkiye'de 59 Porsche, 16 Jaguar, 15 Maserati, 5 Lexus, 3 Lamborghini, 2 Aston Martin, 1 Ferrari ve 1 de Bentley marka otomobil satildi

- Dokuz aylik dönemde ise 482 Porsche, 152 Lexus, 80 Jaguar, 61 Maserati, 24 Aston Martin, 18 Ferrari, 12 Lamborghini ve 9 Bentley satisi gerçeklesti

(Abdulselam Durdak/Istanbul)

2- PTT, Türkiye Kart ile farkli sehirlerde ayni ulasim kartinin kullanimini saglayacak

- PTT AS Genel Müdürü Hakan Gülten:

- "Türkiye Kart, farkli sehirlerin kendi içerisinde kullandigi toplu ulasim kartlarinin tek bir ulasim karti haline dönüsmesini saglayacak"

- "Birçok belediye ile anlasmamizi yaptik ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamis durumdayiz"

- "PttAVM.com'daki fahis fiyatlara müdahalelerde bulunmaya devam ediyoruz. Ilgili firmalara gerekli uyarilarimiz yapiyoruz. Gerektiginde de magazalarimizla ilgili islemler yapiyoruz"

(Mehmet Fatih Erdogdu/Istanbul)

3- Istanbul'un son kazancilari meslegi ögretecek çirak bulamiyor

- Kazanci Osman ve Hakan Kaya kardesler, Fatih Küçükpazar'daki tarihi Ali Pasa Han'i içerisinde baba meslegini icra ediyor

- Osman Kaya:

- "Babam vefat ettikten sonra kardesimle beraber çalismaya devam ediyoruz. Ancak artik çirak yetismiyor. Bizden sonra bu isi yapacak kimse yok. Istanbul'da kazan tamircisi sadece birkaç yer kaldi"

- Hakan Kaya:

- "Burasi 60 senelik bir isletme. Dolayisiyla burayi bilen birçok insan var, hatta kullandigimiz telefon bile ayni. Insanlar bizi biliyor ve birbirlerine tavsiye ediyor. Yaptigimiz is de müsteriyi memnun ediyor. Zaten ev ürünü is de yapmiyoruz, genelde büyük firmalara hitap ediyoruz"

(Kübra Kara/Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA