Optimist Türkiye Sampiyonasi Tamamlandi

MUGLA Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen TYF 2021 Optimist Türkiye Sampiyonasi, ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2021 yili Faaliyet Programi’nda yer alan TYF 2021 Optimist Türkiye Sampiyonasi 24-30 Eylül tarihleri arasinda Bodrumspor Yelken Subesi ev sahipliginde yapildi.

49 kulübün katildigi sampiyonada Optimist Junior sinifinda 178, Optimist sinifinda da 195 olmak üzere toplam 373 yelkenci mücadele etti. Milli takim seçmeleri niteligindeki sampiyonada sert rüzgarda yelken açan sporcular, dalgalarin arasinda zorlu mücadele verdi.

2022 yilinda Bodrum’da yapilacak Optimist Dünya Sampiyonasi’na da hazirlik niteligindeki organizasyon, 30 Eylül günü gerçeklestirilen yarislarin ardindan düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

TYF Baskani Özlem Akdurak, törende yaptigi konusmada ev sahipliginden dolayi hem Bodrum Kaymakamligi ve Bodrum Belediyesi’ne tesekkür ederek duygu ve düsüncelerini su sözlerle ifade etti:

“Bodrum dünyanin gözdesi. 2022 yilinda kismetse burada onlarca ülkeden yüzlerce sporcuyu dünya sampiyonasinda agirlama gururunu yasayacagiz. Eminim yine buradaki gibi çok güzel bir atmosferde çok güzel hava kosullarinda unutulmaz bir sampiyona yasatacagiz. Bu türden uluslararasi sampiyonalarla Bodrumumuzun güzigini gözler önüne sermeye ve dünyanin en iyi yelkencilerini agirlamaya devam edecegiz. Bu konudaki çabalarimiz hiç bitmeyecek.”

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ise su sözlere yer verdi:

“Çocuklarimizin gelecegi, gençlerimizin gelecegi, ülkemizi, yönetimi teslim edecegimiz bu gençlerin sporla büyümesi bizim için büyük bir arti, büyük bir gurur. Ben bu açidan tüm gençleri tebrik ediyorum, hepsini gözlerinden öpüyorum. Kötü aliskanliklardan bahsediyoruz ya sporun içinde olan bu gençlerin kötü bir is yapmaya zaten vakti kalmiyor. Bir de bu çocuklarimizin zihinsel ve bedensel gelisimlerinde ruhsal gelisimlerinde çok büyük katkilar sagliyor. Sporun her dali birbirinden güzel. Tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Konusmalarin ardindan dereceye giren sporculara ödülleri Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Özlem Akdurak, Baskan Vekili Ceyhun Üstüner, MHK Baskani Hakan Kütük ve Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Ilknur Ülküm Seferoglu tarafindan verildi.

Optimist Junior Kizlar kategorisinde Bodrumspor Yelken Subesi’nden Ege Naz Aydin birinci sirayi alirken Foça Yelken Ihtisas Kulübü’nden Deniz Eraslan ikinci ve Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü’nden Melis Bolat üçüncü oldu.

Optimist Junior Genel kategorisinde Istanbul Yelken Kulübü’nden Can Üçsel birinci oldu. Fenerbahçe Dogus Yelken’den Sinan Uslu ikinci, B.B. Bodrumspor Yelken Subesi’nden Ege Naz Aydin üçüncü, Ahmet Efe Çanakçi dördüncü ve Teos Yat Yelken Kulübü’nden Toprak Çaglayan besinci sirayi aldi.

Optimist Kizlar kategorisinde Göztepe Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Medine Havva Tatlican birinciligi, Yalikavak Yelken Kulübü’nden Derin Bartan ikinciligi ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Defne Isabel Ramirez Zambrano üçüncülügü elde etti.

Optimist Genel kategorisinde ise Göztepe Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Medine Havva Tatlican birinci sirada yer alirken Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Görkem Arda Koçak ikinci, Tekirdag Yelken Ihtisas Kulübü’nden Kutsal Günes Kurnaz üçüncü, Galatasaray Spor Kulübü Yelken Subesi’nden Ali Poyraz Özdemir dördüncü ve Ege Erdemli besinci oldu.

Sampiyonanin En Küçük Sporcu Özel Ödülü Bodrumspor Yelken Subesi’nden 2004 dogumlu Deniz Acele’ye verildi.

Tören sonunda Optimist Sinif Birligi tarafindan verilen tarihi optimist bayragi göndere çekildi.

Kaynak: İHA