Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Istifa Karari Aldi

Teknik direktör Aykut Kocaman: 'Ne kendimi ne de kulübü sikintiya sokmanin anlami yok. Nasil basarilarda karsiligini aliyorsak, basarisizlikta da bedeli olmali. Bu bedeli ödeyecegiz. Kendi adima bunu yapacagim'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, istifasini turuncu-lacivertli kulübün yönetimine sunacagini söyledi.

Kocaman, Süper Lig'in 8. haftasinda Atatürk Olimpiyat Stadi'nda VavaCars Fatih Karagümrük'e 3-1 yenildikleri maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Fatih Karagümrük'ün hakli bir galibiyet aldigini aktaran tecrübeli teknik adam, "Geçen haftaki Çaykur Rizespor maçindan sonra davranista belirli bir düzelme görünüyordu. Bu bizi umutlandirmisti. Buraya gelirken özellikle zaaflarina odaklanarak kaybetmeden dönmek en önemli ve büyük temennimizdi. Karagümrük, ligde organize ve ne yaptigini bilen 5-6 takiminin en basinda geliyor. Son derece hakli ve dogru bir galibiyet aldilar. Hem antrenörlerini hem de oyuncularini kutluyorum." diye konustu.

Takimda bazi seyleri degistirme gücünün kalmadigini aktaran Kocaman, su ifadeleri kullandi:

"Bizim adimiza söyleyecek çok sey yok. Kendi adima bir seyler söylemek istiyorum. Sezon baslangicinda 8 maçta 6 maglubiyet hem kendi adima hem de kulüp adina kabul edilebilir bir durum degil. Bu tip durumlarda kendi adima verecegim kararlarda bir seyleri degistirme sansima bakarim. Su anda, özellikle de ilk yarida gördügüm oyuncu davranisi ve benzeri seyler, bir seyleri degistirme konusundaki gücümüzün azaldigini gösteriyor. Ne kendimi ne de kulübü sikintiya sokmanin anlami yok. Nasil basarilarda karsiligini aliyorsak, basarisizlikta da bedeli olmali. Bu bedeli ödeyecegiz. Kendi adima bunu yapacagim."

Aykut Kocaman, "Ödeyeceginiz bedel istifa karari mi?" seklindeki soruya, "Evet." yanitini verdi.

Tecrübeli teknik adam, yayinci kurulusa yaptigi açiklamada ise "Geride kalan 8 maçta 6 maglubiyet, 2 galibiyet. Kabul edilebilir degil. Elbette bunun bedeli olacak. Bu kulüp bunu hak etmiyor. Istifami yönetime sunacagim. Sonuçlar ne olursa olsun gidisati hep kontrol etmeye çalistim. Ancak kendi adima en dogru karar bu." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA