GÜNDEM ÖZETI / 1 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Meclis yeni yasama yilina basliyor.

- TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yili'nin baslamasi dolayisiyla Meclis Baskani Mustafa Sentop baskanliginda özel gündemle toplanacak.

- Sentop, yasama yilinin açilisi dolayisiyla Meclis Atatürk Aniti'na çelenk birakacak.

(TBMM/14.00/13.30)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda TBMM'de toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Pre-Cop toplantisi kapsaminda COP 26 Baskani Alok Sharma ile ikili görüsme yapacak.

(Milano)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi Baskani Ismail Gülle, eylül ayi dis ticaret rakamlarini bakanlikta basin toplantisiyla açiklayacak.

(Ankara/16.00)

2- Merkez Bankasi, temmuz-eylül dönemine iliskin banka kredileri egilim anketini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, valiligi ziyaret edecek, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi Açilis Programi'na, Edirne Kur'an Kurslari Hafizlik Merasimi'ne katilacak, Selimiye Camisi'nde cuma hutbesi okuyacak, Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu Açilis Konferansi'na istirak edecek.

(Edirne/09.00-16.00)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Süper Lig'de 8. hafta mücadelesi, VavaCars Fatih Karagümrük-Medipol Basaksehir ve Fraport TAV Antalyaspor-Adana Demirspor maçlariyla baslayacak.

(Istanbul/Antalya/20.00)

2. TFF 1. Lig'de 8. haftanin ilk maçinda Altinordu ile Menemenspor karsi karsiya gelecek.

(Izmir/20.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde, Fenerbahçe Beko, 2021-2022 sezonu ilk maçinda Sirbistan'in Kizilyildiz mts takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.45)

4- AXA Sigorta Kupa Voley Erkekler'de grup maçlari baslayacak. A Grubu'nda Galatasaray HDI Sigorta-Cizre Belediyespor, Bursa Büyüksehir Belediyespor-Bingöl Solhanspor, B Grubu'nda Arkas Spor-Yeni Kiziltepespor, Altekma-Sorgun Belediyespor, C Grubu'nda Halkbank-Avsar Maden Suyu Afyon Belediye Yüntas ve Spor Toto-Tokat Plevne Belediye maçlari yapilacak.

(Izmir/16.00/18.30/Ankara/15.00/17.30/Istanbul/16.00/18.30)

5- Ziraat Türkiye Kupasi 3. Eleme Turu'nun eslesmeleri, TFF Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde yapilacak kura çekimiyle belli olacak.

(Istanbul/15.00)

6- Istanbul'da aralik ayinda düzenlenecek Büyük Kadinlar Dünya Boks Sampiyonasi öncesi Uluslararasi Boks Birligi ile imza töreni Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde gerçeklestirilecek.

(Istanbul/17.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA