Asfalt Yolda Milli Hazirlik

Türkiye Kayakli Kosu Çocuk Milli Takimi, önümüzdeki sezon düzenlenecek yarismalar için Bitlis’te antrenmanlarini trafige kapali asfalt yolda yapiyor.

Tekerlekli Kayak Milli Takimi sporculari, 2021 yili faaliyet programinda yer alan kayakli kondisyon ve tekerlekli kayak antrenmanlari için Bitlis’e geldi. Bitlis’te kondisyon tirmanis, yüzme ve agirlik gibi çalismalarini sürdüren milli sporcular, 15 günlük kamp sonrasi hazirliklarini tamamlayacak.

4 antrenörle çalismalarini sürdüren 9 erkek ve 9 kiz olmak üzere toplam 18 sporcu, önümüzdeki kis sezonu öncesi güç depoluyor. Milliler, tekerlekli kayakla trafige kapali Bitlis-Tatvan çevre yolunda da çalisma yapiyor.

Bitlis’teki kampin 6 Ekim’de sona erecegini, buradaki çalismalarin hem sporcular hem de teknik heyet tarafindan verimli geçtigini belirten Milli Takim Antrenörü Sedat Doymaz, “Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2021 yili yaris programinda yer alan Kayakli Kosu Çocuk Milli Takimimiz Bitlis’teki kampini sürdürüyor. 5 ilden 9’u kadin, 9’u da erkek olmak üzere toplam 18 sporcu yer aliyor. Bunlarla birlikte 4 antrenör esliginde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kamptan gerek teknik heyet, gerekse sporcularimiz çok memnun. Buradaki çalismalar kis aylarinda düzenlenecek yarismalara hazirliktir. Bazi sporcularimizin ilk kez milli takima seçilmeleri heyecani var. Pandemi kurallari çerçevesinde kampimizi sürdürüyoruz. Nemrut Krater Dagi’nda tirmanis egitimleri, yüzme havuzunda yüzme ve asfalt zeminde de tekerlekli kayak egitimleri veriyoruz. Antrenman alani olarak trafige kapali olan Bitlis-Tatvan çevre yolunu seçtik. Araçlar geçmedigi için burasi bizim için ideal bir çalisma alani oldu. Ancak önümüzdeki günlerde trafige açilacak bu alanla birlikte bizim de çalisma alanimiz kapanmis olacak. Kendimize yeni bir yer kesfetmek zorundayiz. Kampimiz 6 Ekim’de sona erecek. Tek temennimiz kazasiz belasiz çocuklarimizla birlikte kampimizi tamamlayarak, ailelerinin yanina göndermektir” dedi.

Antrenörlerden Cemal Çetinkaya ise Bitlis’te olmaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye Kayak Federasyonu tarafindan düzenlenen Kayakli Kosu Çocuk Milli Takimi kampini Bitlis’te gerçeklestiriyoruz. Burada olmaktan son derece memnunum. Bitlis tarih kokan bir kent. Burada hem kampimizda çocuklarimiza egitim veriyoruz hem de bos zamanlarimizda kenti gezme firsati buluyoruz. Basarili bir kamp geçirdigimize inaniyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA