Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den dikkat çeken Mesut Özil açıklaması!

Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz kulübün televizyonunda katıldığı canlı yayınla yardım kampanyası başlattı. Sarı-kırmızılı ekibin kampanyasına Abdurrahim Albayrak ile birlikte 500'er bin TL bağışta bulunan Cengiz, Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferiyle de ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü'ne bağış yaparak destek olmak isteyen taraftarlar için kulübün sosyal medya hesaplarından banka hesap numaraları paylaşıldı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, kampanyaya 500'er bin TL'lik bağışla destek olarak start verdi. Cengiz konuşmasında, "Daha önceden bağış toplama izni alınmıştı. Biz daha önce izni almıştık." dedi.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

Bana haksız saldırılıyor. Gece bir hastagh gördüm, 'Aslan Gibi Sponsor'. Taraftar bir topik açmış, bunun aslı Galatasaray'a maddi destek. Müthiş duygulandım. Yorumları okudum. Genel olarak taraftarımızın kulübe, maddi duruma sahip çıkmaya çalıştığını gördüm.

Taraftarımıza teşekkür ederim, 'Aslan gibi sponsor' hastaghi güzeldi. EURO-TL hesap numaraları açıklanacak. Bağış için açıklayacağız. Socios var. SMS de açıklayacağız. 5 TL değil, en az 100 TL olacak. 5 TL verenler dua etsin, onların duası da bizi kaldırır.

İlk destek olarak ben 500 bin TL bağışlıyorum. Değerleri taraftarlarımızı, izinleri olursa sitemizde yayınlayacağız. Abdurrahim Albayrak da 500 bin TL bağışlıyor. Ağaların eli tutulmaz.

Galatasaray için her zaman hayır duası beklerim. Biz Galatasaray için varız. Çok duygulandım. Bunu buradan ilan edeyim. 1 Milyar TL'lik bağış kampanyasıyla ilgili izni geçen sene aldık, Nisan ayında bitiyor. Herkesten önce bu izni aldık. Biz bu izni kullanmadık.

TRANSFER OLACAK MI?

Bugün de transfer görüşmeleri oldu. Bizim verme gücümüz ile karşı tarafın talepleri arası çok açık bir yelpaze. Orta noktaya gelmeye çalışıyoruz. İnşallah bir noktaya geliriz. Taraftar emin olsun, biz yatmıyor uyumuyoruz. Dünyamız Galatasaray.

Bu stat rengarenk süsleniyor, bunu kim yapıyor. İşini, gücünü bırakıp geliyor. Bundan para olan yok. Herkes hata yapabilir. Ben de pot kırmakta ünlüyüm. Sanırım şimdiye kadar kırmadım sanırım.

ALİ KOÇ'A FLAŞ MESUT ÖZİL GÖNDERMESİ

Benim Ali Koç ile şahsi problemim yok. Futbol konuşmadan saatlerce konuşabiliyoruz. Ettiği bir sözcük hoşuma gitmedi. Bir transfere, değerli bir transfer, Türk futbolunun marka
gücünü yükseltecek bir transfer. Benim itirazım yok. İyi bir futbolcu.

Ancak, "Birileri elin oğlu, evin oğlu geldi" demek. Nasıl mantıktır? Ben anlamıyorum. Aslını reddedene evin oğlu dememek lazım. Elin oğlu kim? Bu bir ayrımcılıktır. Bunu kullanmayalım. TFF bu ayrımcılığa ne diyecek? Muz uzatma sağlığa faydalı mı diyecek.

Ulaş Bayam, İzmir depremine gitti. Günlerce yardım kampanyasına katıldı. Orada 20 tane ultrAslan üyemiz covid oldu. Söylemekte behis yok Ulaş'ı orada şehit verdik. Bu çok duygulandıran bir olay.