UEFA'nın Trabzonspor kararı sonrası Süper Lig'de hesaplar karıştı!

UEFA'nın Trabzonspor'u 1 yıl Avrupa'dan men etmesinin ardından Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda tüm hesaplar değişti.

UEFA'nın Trabzonspor kararı sonrası Süper Lig'de hesaplar karıştı!
UEFA'nın Trabzonspor'u 1 yıl Avrupa'dan men etmesinin ardından Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda tüm hesaplar değişti.

UEFA, finansal fair play yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle, Trabzonspor'u Avrupa kupalarından men etti. Bordo mavili kulübün, geçtiğimiz yılın temmuzunda istenen koşulları karşılayamadığı için, Avrupa kupalarına katılamayacağı duyuruldu.

Önümüzdeki iki sezondan birinde Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanırsa bundan faydalanamayacağı duyuruldu.

UEFA'nın açıklamasında daha önce, yaptırımın yürürlüğe girmemesi için şart koşulduğu hatırlatıldı. 2019 finansal yılına ait verilerin sonuçlarını da kapsayan koşulların olumlu sonuçlanması durumunda yaptırımların uygulamaya geçmeyeceğini karar verilmiş olduğu ancak şimdi, Trabzonspor'un bu finansal yıl için belirlenen hedeflere ulaşamadığının tespit edildiği duyuruldu. Bu veriler ışığında kulübün 1 yıl Avrupa kupalarından men edildiği vurgulandı. Trabzonspor bu sezon şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın Trabzonspor'a verdiği 1 yıl men kararını ardından açıklamalarda bulundu. A Spor'a açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, CAS'a başvuracaklarını duyurdu. Ağaoğlu açıklamasında, "CAS'a gideceğiz. Kimse canını sıkmasın, kimse moralini bozmasın. Biz UEFA ile yaptığımız anlaşmanın tamamını yerine getirdik. Aşılamayacak bir sorun değil." ifadelerini kullandı.

UEFA'nın Trabzonspor'u men etmesinin ardından Süper Lig'de Ziraat Türkiye Kupası'nda hesaplar iyiden iyiye değişti. Trabzonspor'un en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı belirdi.

Trabzonspor ligi şampiyon olarak tamamlasa bile ligin ikincisi devler ligine direkt olarak katılma hakkı kazanacak. Şu anda ligde ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkında büyük avantajı bulunuyor.

Ligde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Galatasaray da Medipol Başakşehir gibi Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılma şansına sahip. Sarı Kırmızılılar, ikinci olduğu takdirde yeniden devler liginde mücadele etmeye hak kazanacak.

Süper Lig'de 50 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray, ligi şu anda bulunduğu konumda bitirirse Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynamaya hak kazanacak.

Galatasaray ligi 4. sırada bitirirse UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Medipol Başakşehir ve Galatasaray'ın ardından 4. sırada yer alan Demir Grup Sivasspor da Şampiyonlar Ligi hesapları yapmaya başladı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Süper Lig'de bu sezon fırtınalar estiren Kırımızı Beyazlı ekip, Süper Lig'i 2. ve 3. bitirdiği takdirde Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

Sivasspor, 26 haftası geride kalan Süper Lig'de 49 puanla 4. sırada yer alıyor.

Trabzonspor'a verilen men kararının ardından Beşiktaş'ta da Şampiyonlar Ligi hesapları yapılmaya başlandı.

Süper Lig'de 3. sırada yer alan Galatasaray ile arasında 6 puan fark bulunan Siyah Beyazlılar, 6 puanlık farkı eritip 3. sırada yer aldığı takdirde 2 yılın ardından Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanacak.

Sezona çok iyi bir başlangıç yapan ama ardından düşüşe geçen Fenerbahçe'de ise Ziraat Türkiye Kupası büyük önem arz ediyor. Sarı Lacivertliler, kupa yarı finalinde Trabzonspor ile karşılaşmış ve ilk karşılaşmayı deplasmanda 2-1 kaybetmişti.

Süper Lig'de 40 puanla 7. sırada yer alan Sarı Lacivertliler, Ziraat türkiye Kupası'nda rövanş karşılaşmasında Trabzonspor'u eleyip finale çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale katılamazsa, Süper Lig'in hali hazırdaki durumunda tek ihtimalle UEFA Avrupa Ligi'ne katılabiliyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nın bir diğer yarı final karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek final için büyük bir avantaj sağlamıştı.

Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor'u eleyip finale yükseldiği takdirde rakibi Trabzonspor olursa direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. Süper Lig'de Fenerbahçe'nin önünde 6. sırada yer alan Alanyaspor'un kupa finali sebebiyle direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılması durumunda Fenerbahçe ligi 7. sırada tamamlasa bile UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu oynamaya hak kazanacak. Antalyaspor'un finale yükselmesi durumunda ise Kırmızı Beyazlı ekip direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak. Bu durumda Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için ligde bir sıra önünde bulunan Aytemiz Alanyaspor'u geçmesi gerekiyor.