UEFA'dan son dakika Şampiyonlar Ligi kararı!

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin kalan maçlarının Ağustos ayında oynanması konusunda kulüplere bilgilendirme yaptı.

UEFA'dan son dakika Şampiyonlar Ligi kararı!
UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin geri kalan maçları hakkında son kararını kulüplere iletti.

Şampiyonlar Ligi maçları, Mart ayının ortasında corona virüs pandemisi nedeniyle süresiz bir şekilde ertelenmişti.

Liverpool'un Anfield'da Atletico Madrid'i konuk ettiği ve PSG'nin evinde Dortmund'u ağırladığı karşılaşmalar ertelemeden önceki son maçlar olarak kayıtlara geçmişti.

Son 16 turunun tamamlanmayan maçları arasında ise Real Madrid-City, Bayern Münih-Chelsea, Juvemtus-Lyon ve Barcelona-Napoli karşılaşmaları bulunuyor.

Avrupa futbolunun yönetim organı, 2019-20sezonunun geri kalanı için geçici bir takvim derlemeye başladı.

UEFA ve ilgili kulüp başkanları, bu yılki Şampiyonlar Ligi'ni tamamlama arzusunun açıkça belirtildiği Çarşamba günü video konferans yoluyla bir araya geldi.

UEFA, 8 Ağustos günü kalan son 16 maçları ile başlayarak Ağustos ayında tüm maçların tamamlanmasını belirtti.

RMC Sport'un aktardığı habere göre, Juventus-Lyon karşılaşması bu tarih için geçici olarak ayarlandı. Çeyrek final maçları da yine bu tarihte oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nin formatı hakkında ise belirsizlik devam ediyor. UEFA çift maçlı eleminasyon sisteminden vazgeçip vazgeçmeyeceği konusunda kararını daha sonra açıklayacak.

Geri kalan açların tek ayak üzerinden oynanması konusu da tartışılıyor. UEFA'nın bu konu ile ilgili kararını Mayıs ayı içerisinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

RMC'nin haberinde ayrıca TFF Başkanı Nihat Özdemir'in dün yapmış olduğu basın toplantısında Şampiyonlar Ligi finali için söylediği sözlere de yer verildi.

Nihat Özdemir dün yaptığı açıklamada, 'Liglerimizi 31 Temmuz'a kadar bitirme konusunda istekliyiz. Kendi ligimizi bitirdikten sonra Ağustos ayında UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu başlatacağız.' demişti.