TFF Başkanı açıkladı! Ligler 12 Haziran'da başlıyor...

Corona virüs nedeniyle Süper lig ve birçok spor organizasyonu ertelenmişti. TFF Başkan Özdemir yaptığı konuşmada liglerin başlama tarihini açıkladı.

TFF Başkanı açıkladı! Ligler 12 Haziran'da başlıyor...
Coronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun akıbeti belli oluyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile dün bir araya gelerek liglerin kaderini belirleyecek toplantıyı gerçekleştirdi. 

Bakan Koca şu açıklamayı yapmıştı;
'TFF Başkanı Sn. Nihat Özdemir'le bugün bir görüşme yaptık. Liglerin devamının federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar olduğunu belirttik. Salgında futbol coşkusunu erteleyen ve hayatta artık oyunun bazı kurallarının değiştiğini gören futbolseverlere sevgilerimi sunuyorum.'

12 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR!

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Nihat Özdemir liglerin başlama tarihini açıkladı:

"Şimdilik olma kaydıyla elimizde değişik senaryolarımızın da bulunduğunu belirterek ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve bölgesel amatör liglerimizi 12, 13, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde başlatma kararı aldık."

'ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İÇİN..:'

"İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayı sonunda tamamlayacağız. Kupalarımızı sahada vereceğiz ve Ağustos ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız."

'ANA HEDEFİMİZ SAĞLIK'

"Elimizde 10 ayrı senaryo var. Bunları bakanlıklarımızla paylaştık. Yarın Sağlık Bakanlığımıza başvuracağız ve onların bize verecekleri sistem içinde liglere başlayıp sezonu bitireceğiz. Ana hedefimiz sağlık. En iyi çözümü bularak yola devam edeceğiz. Ankaragücü'nde bir virüs saptanmıştır. Bundan sonraki yolumuza Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun kararlarıyla devam edeceğiz. Kendi başımıza karar almayacağız. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun alacağı kararları biz TFF Bilim Kurulu olarak yorumlayıp yolumuza devam edeceğiz."