Süper Lig hakemleri için koronavirüs kararı!

Çin'den başlayarak kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle her ülke liglerle ilgili kendi kararlarını bir bir duyururken merak edilen bir sorunun da yanıtı ortaya çıktı.

Süper Lig hakemleri için koronavirüs kararı!
Süper Lig 12 Haziran'da başlıyor. Takım hazırlıklarını sürdürürken bir yanda da Merkez Hakem Kurulu'da çalışmalarını hızlandırdı. İşte bu kapsamda hakemler adına flaş bir karar alındı.

TFF ile Kulüpler Birliği'nin önceki gün gerçekleştirdiği zirvede sezonun geri kalan kısmının 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili tam mutabakat sağlanırken, dün de hakemlerin durumu belli oldu.  

ÖNEMLİ KARAR
Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu'nun 'Futbola Dönüş Protokolü'nü açıklamasının ardından Merkez Hakem Kurulu da hakemlerin yeşil sahalara dönüşüyle ilgili önemli bir karara imza attı.

5 HAZİRAN SONRASI İPTAL
Buna göre 43 Üst Klasman Hakemi ve VAR hakemleri liglerin başlayacağı 12 Haziran'dan 1 hafta önce yani 5 Haziran'da TFF Riva Tesisleri'nde kampa alınacaklar.

Riva'daki tesislerden sadece maçlar için ayrılacaklar, karşılaşmaların tamamlanmasının ardından da yine tesislere geri dönecekler.

Maç seyahatleri kısa mesafeli bölgeler için kara yoluyla gerçekleştirilecek.

Yolculuklar ekip halinde yapılacak.

Uzak mesafeli seyahatler ise sıkı tedbirler altında uçakla yapılacak.

EĞİTİMLER DEVAM
Merkez Hakem Kurulu 5 Haziran'da başlayacak uygulama için 'Üst Klasman Hakemleri' ile tek tek görüşmelerini sürdürürken, karantina günleri için de hazırlıklar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Riva'da yapılacak fiziksel çalışmaların yanı sıra hakemler için eğitim çalışmaları da yapılacak. Bu uygulamanın tamamlanmasıyla birlikte diğer hakemler de yine benzer bir şekilde Riva'da kampa alınacak.

Salgın nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından takımlar saha antrenmanlarına başlarken, hakemler MHK'nın belirlediği program dahilinde sezonun geri kalanı için evde çalışmalarını sürdürüyordu.