Hooijdonk yıllar sonra itiraf etti!

Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde iz bırakan yıldızlar arasına giren Pierre van Hooijdonk, corona virüsü sürecinden sarı-lacivertli ekibin geleceğine dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Alex de Souza'dan övgüyle bahseden Hollandalı yıldız, Fenerbahçe'nin şampiyonluk için yapması gerekenleri de dile getirdi.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Hooijdonk, beIN Sports'a özel açıklamalar yaptı.

İşte Hooijdonk'un o sözleri: Tamamen karantinada değiliz. Sürekli evde oturmak zorunda değiliz. Alışverişe gidebiliriz, koşmak için sokağa çıkabiliriz yani tamamen evde oturmak zorunda değiliz. Ama devletimiz şu anda olabildiğince evde oturmamızı istiyor.

Bu gerçekten çok sıradışı bir durum. Hollanda'da başlarda işler yolunda gitmedi ama sonrasında işleri yoluna koyduk diyebiliriz.

Daha önce kariyerimde böyle bir dönem geçirmedim. Evde, henüz kariyerinin ortasında olup bunla uğraşan futbolcular var, ben de uğraşıyorum. Oğlum NAC Breda'da oynuyor. İlk başlarda çok hırslıydı, çok fazla çalışmak istiyordu.

Oyuncular tamamen hedef haline geldi. Oyuncuları hedef göstermek kolay ancak birçok oyuncu var ki, gerçekten minimum ücret alıyorlar.

Kesin olan bir şey var ki, alışık olduğumuz bonservis bedelleri ödenmeyecek. Futbol değişecek. Bana sorarsanız futbol açısından gelecek farklı olacak. Daha az para harcanacak ve bedelsiz oyunculara yönelim artacak.

FENERBAHÇE DÖNEMİ

Fenerbahçe'ye geldiğimde 33 yaşındaydım. Ne bekleyeceğimi bilmiyordum açıkçası. Takımın, ben gelmeden önceki sezon, kötü bir sezon geçirdiğini biliyordum.

Daum, geldikten 7-8 maç sonra bunun farkına vardı. Yavaş yavaş genç oyuncular devreye girmeye başladılar. Genç kalecilerimiz vardı, Volkan ve Recep. Tuncay takıma geldi, forvet hattında çok şey katmasına rağmen yedek bekliyordu.

Nobre'nin ara transfer döneminde takıma katılması, baskıyı ortadan kaldıran unsurlardan biriydi. Birlikte oynadık ve benim gibi çok fazla gol attı.

Beşiktaş'ın puan kayıplarında iştahlandık ve sona doğru elimizden gelenin en iyisini yaparak Beşiktaş'ı geçtik.

Yanılmıyorsam, Samsunspor'a karşı bir maç kaybettiler, 3 ya da 4 kırmızı kart gördüler, cezalar aldılar ve önemli eksikleri vardı. Böylece takımları biraz zayıfladı ve puan kaybettiler.

Samandıra'dan Bağdat Caddesi'ne yola çıktığımızda çok fazla taraftar vardı. Bu gerçekten çılgınca bir durumdu. Bu kadarını beklemiyordum.

NAC Breda ve Nottingham Forest'tayken de şampiyonluk yaşamıştım. Ama bu şampiyonluklar, Fenerbahçe de yaşadığım şampiyonlukla kıyaslanamaz. Fenerbahçe'de yaşadığım şampiyonluk, benim için inanılmaz bir deneyimdi.

ALEX DE SOUZA SÖZLERİ!

İlk günden itibaren onunla çok iyi bir iletişimim vardı. Birlikte muhteşem bir hikaye yazdık. Çok yaratıcı ve kaliteli, herkesin oynamak isteyeceği seviyede bir oyuncuydu.

Portekizce konuşabiliyorduk, iletişimimizi böyle kurduk. Bana sorarsanız, onunla çok iyi anlaştık ve birlikte gerçekten mükemmel bir hikaye yazdık.

Alex çok yaratıcı, kaliteli, herkesin birlikte oynamak isteyeceği seviyede bir oyuncuydu. Gerçekten oynadığım en iyi oyunculardan bir tanesiydi. Birlikte oynamaktan çok keyif aldım.

İyi frikik gol olur. Mükemmel frikik gol olur. Frikiği durdurmaya odaklanmış olmak yeterli değildir. İstediğiniz kadar odaklansanız da mükemmel frikik gol olur.

Gaziantepspor'a attığı frikik golü

Belki en iyi frikiğim değildi ama çok önemli bir goldü.

Umarım ve eminim ki, Fenerbahçe ve Türkiye için iyi günler çok yakın.

Fenerbahçe şu anda şampiyonluk yarışının içinde değil. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan şey, yeniden gelecek sezonu inşa edebilmek. Bu, onlar için önemli. Yeni sezona odaklanmaları gerekir.