Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği kazadan 3 ay sonra şaşırtan karar!

ABD'li eski basketbolcu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili flaş bir gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği kazadan 3 ay sonra şaşırtan karar!
Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın da aralarında bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili dünyayı sarsan yeni bir gelişme yaşandı.

NBA tarihinin en iyi basketbolcularından olan Kobe Bryant, kızı Gianna ile birlikte 26 Ocak günü geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kobe ve kızının yanı sıra helikopterde 13 yaşındaki Gianna'nın takım arkadaşları Alyssa Altobelli ve Payton Chester; ebeveynleri Keri ve John Altobelli; Sarah Chester; basketbol yardımcı antrenörü Christina Mauser; ve pilot Ara Zobayan vardı. Kazada 9 kişi de yaşamını yitirmişti.

HELİKOPTERDE KRİTİK BİR CİHAZ YOKTU
Federal yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Bryant'la birlikte 9 kişiyi taşıyan helikopterde Arazi Bilinçlendirme ve Uyarı Sistemi (TAWS) denilen uyarıcı cihazın olmadığı ifade edilmişti. Yetkililer, söz konusu sistemin Bryant'ın helikopterinde bulunması halinde, yoğun sis içinde kontrolünü kaybeden pilotun söz konusu kazayı önlemesine yardımcı olup olmayacağı konusunda da emin olmadıklarını ekledi.

YÜKSEK HIZLA VE DİK BİR ŞEKİLDE ÇAKILDI
Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kuruluşundan (NTSB) Jennifer Homendy, helikopterin bulutların üstüne çıkmak için tırmanışa geçtiği sırada 366 metreden bir dakika içinde aşağı düştüğünü belirterek, 'Bu, yüksek hızda oldukça dik bir iniş.' demişti.

KOBE KIZLARI İÇİN HELİKOPTER KULLANIYORDU
Los Angeles trafiğinden kaçınmak ve çocuklarına daha çok vakit ayırmak istediği için Kobe Bryant'ın ulaşımda helikopter tercih ettiği biliniyordu. O gün de kızı Gianna'nın antrenmanı için diğer takım arkadaşları ve aileleriyle helikoptere binip 15 dakika uzaklıktaki akademiye gideceklerdi ancak yoğun sis kazaya sebep oldu.