Gaziantep'te 'Geleneksel Badminton Cumhuriyet Kupası'

Şehitkamil Belediyesi tarafından cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen "Geleneksel Badminton Cumhuriyet Kupası", 4 farklı kategoride 100'e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Badminton Federasyonu İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Geleneksel Badminton Cumhuriyet Kupası, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde pandemi tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kortlarda büyük heyecana sahne olan müsabakalarda usta raketler, şampiyonluk için ter döktü.

Gençler ve büyükler yaş gruplarında düzenlenen organizasyonda sporcular, lisanslı olarak faaliyet gösterdikleri 7 farklı spor kulübünü temsil etti.

Organizasyon boyunca ay-yıldızlı coşku zirvede yaşanırken, genç sporcular organizasyonun açılış seremonisinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına yaptıkları koreografi ile dikkat çekti

Türkiye Badminton Federasyonu İl Temsilcisi Ziya Koyuncu, pandemi nedeniyle uzun bir süredir müsabık platformda kortlardan uzak kaldıklarını, keyif dolu müsabakalarda yeniden buluşmanın kendileri adına mutluluk verici olduğunu belirtti.

Koyuncu, şunları kaydetti:

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde federasyonumuz, Şehitkamil Belediyemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Badminton Cumhuriyet Kupası'nda 7 farklı spor kulübünden 100'e yakın sporcumuzu misafir ettik. Gönül isterdi ki çok daha geniş katılımlı bir organizasyon olsun. Ancak pandemi önlemleri nedeniyle katılımı belirli bir kontenjanla sınırlandırdık. Organizasyona katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum."

Kaynak: AA