Kadıköy'de gol yağmuru

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 sezonuna fırtına gibi girdi. Sarı-lacivertli ekip Kadıköy'de konuk ettiği Gazişehir Gaziantep'e gol yağdırdı: 5-0. Fenerbahçe bu sonuçla ligde 123 hafta sonra liderlik hasretini dindirdi.

Kadıköy'de gol yağmuru
Spor Toto Süper Lig 2019-2020 sezonu 1. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, Gazişehir Gaziantep'i fark attı: 5-0.

Taraftarı önünde özellikle ilk yarıda süper bir futbol sergileyen sarı-lacivertli takım, 7. dakikada Moses'ın penaltı golüyle öne geçti: 1-0. 6 dakika sonra Moses penaltı atışından yararlanamadı.

17'de kaptan Emre'nin şık asistinde yeni golcü Muriç farkı ikiye çıkardı: 2-0. 24'te Emre Belözoğlu penaltıdan ilk yarının skorunu ilan etti: 3-0. 74'te Moses'ın asistinde Dirar farkı 4'e çıkardı: 4-0.

77'de oyuna giren Ferdi Kadıoğlu 11 dakika sonra skoru belirleyen golü kaydetti: 5-0.

Fenerbahçe bu galibiyetle ligde 123 hafta süren liderlik hasretine son verdi.

'28 KEZ YAPTIK 29 KEZ YAPMAK İSTİYORUZ'

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersun Yanal, rakibe futbollarını kabul ettirmek konusunda coşkulu oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Zorluklarımız biliyoruz, çekincelerimizin ne olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe'nin beklentisi olan sonucu da iyi biliyoruz. Bugün rakibimizin sorunlarının olduğunu biliyorduk. İstediğimiz sonucu da ekren aldık. Bir bölüm de tutuktuk. Oyuncularımız bu maçı kazanma arzularını ortaya koydu. Özlediğimiz önemli bir başlangıcı yaptık.'

Gündemdeki transferler ve sözleşmesi biten Volkan Demirel hakkında gelen soruya Yanal, 'Yönetimle tartıştığımız, çalıştığımız, birlikte karar vermek üzere olduğumu bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci de birkaç gün içerisinde daha da netleştireceğiz. Fenerbahçe taraftarı merak etmesin. Bu konudaki işleyiş devam ediyor.' cevabını verdi.

Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe formasıyla resmi maça çıkan Emre Belözoğlu'nu da öven Ersun Yanal, şampiyonlukla ilgili gelen soru karşısında şu ifadeleri kullandı:

'Zorlukları biliyoruz. Bunun için de deneyimliyiz. Bu zorluklarla çarpışacağımız, yarışacağımız uzun bir maratona çıktık. Bu maratonu göğüsleyebiliriz. Birlikte defalarca yaptık, 28 kere yaptık, 29. kez yapmak isteyen bir takımız.'

ALPER POTUK HAKKINDA


Ersun Yanal, yıllık ücretinde yüzde 40 indirime giden futbolcusu Alper Potuk hakkında şunları kaydetti:

'Taraftarım, omuz omuza şampiyonluğa gitmemizdeki en büyük güçtür. Takımını seven bir grupla çalışıyoruz. Bunlarda biri de Alper Potuk. İnanılmaz bir fedakarlıkla bu kulüpten ayrılmak istemediğini söyledi. Futbol tarihinde görülmemiş bir fedakarlıkla kalmak istedi. Biz bunu ona teklif etmedik, o kendi istedi. Bu bizim için oldukça mutluluk vericiydi. Taraftarımızın ciddi şekilde destek ve şefkatine ihtiyacımız var. 12. adamın desteğiyle yürüdüğümüz, koştuğumuz hedefe daha hızlı koşacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Ersun Yanal, bugün ilk maçına çıkan Zanka'nın iyi bir performans sergilediğini, Serdar Aziz'in yarın çekilecek MR sonucuna göre takımla çalışmaya başlayabileceğini de sözlerine ekledi.