Tuzlaspor'dan Sert Hakem Tepkisi

TFF 2. Lig playoff çeyrek final ilk maçında Manisa Büyükşehir Belediyespor'a 20 yenilen Tuzlaspor, hakem yönetimini sert bir dille eleştirdi Kulüp açıklamasından:'Tuzlaspor Spor Toto 1. Lig'de istenmiyorsa, bunu açıkça söyleyin''Manisa'da oynanacak playoff çeyrek final rövanş karşılaşmasına çıkmamıza da gerek olmadığını düşünüyoruz'

TFF 2. Lig play-off çeyrek final ilk maçında Manisa Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilen Tuzlaspor, hakem kararlarına tepki gösterdi.

Tuzlaspor'un sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, müsabakadaki hakem yönetimi sert bir dille eleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Karşılaşmanın başladığı dakikadan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyespor ceza sahasına giren takımımız, golü bulmak için ataklar gerçekleştirdi. Karşılaşmanın hakem üçlüsü Bülent Birincioğlu, Burak Cansız, Cemil Tunç, ilk dakikadan itibaren aleyhimize verdiği kararlarla oyun içerisinde gerginliğe sebep oldu. İlk yarıda defans oyuncumuzun ferdi hatasından dolayı gördüğü kırmızı karta herhangi bir itirazımız yoktur. Fakat ilk yarıda, özellikle maçın yardımcı hakemi Burak Cansız'ın her atağımızda kaldırdığı bayrak, bizleri rahatsız etmeye başladı. Bunların art niyet olmaksızın hata olarak yapıldığını düşünerek ikinci yarıya çıktık. 0-0 devam eden mücadelede yine her atağımız yardımcı hakem Burak Cansız tarafından ofsaytla kesildi. Manisa Büyükşehir Belediyespor ataklarında ofsayt bayrağı kalkmadı, her ikili mücadelede faul düdükleri ve takdir hakları orta hakem Bülent Birincioğlu tarafından Manisa Büyükşehir Belediyespor lehine kullanıldı. 10 kişi oynayan takımımızın önüne bu kararlarla adeta bariyer çekildi."

Müsabakada yedikleri bir golde pozisyonun ofsayt olduğu, yardımcı hakem Burak Cansız'ın itirazda bulunan oyuncularına ettiği küfürün ise uyarılara rağmen orta hakem tarafından dikkate almadığı savunulurken, "Yedek kulübesinde teknik sorumlu olarak bulunan kulüp başkanımız Fevzi İlhanlı'nın, 'Ne biçim konuşuyorsun? Sen nasıl küfür edersin? Yakışıyor mu?" sözüne karşılık hakem Burak Cansız, yedek kulübemize dönmüş, başkanımıza ve yedek oyuncularımıza, 'Siz bunu hak ediyorsunuz.' diyerek oyunu bir kere daha germiştir. Bütün bu olanlara seyirci kalan, 90 dakika Tuzlaspor'un kaybetmesi için düdük çalan orta hakem Bülent Birincioğlu ise olanları görmezden gelerek maçın başlamasını istemiştir." denildi.

Yaşanan bu sıkıntıların ardından rövanş maçına çıkmanın bir anlamı olmadığı dile getirilirken, şu görüşler aktarıldı:

"Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu, Türkiye Futbol Federasyonunu, Merkez Hakem Kurulunu ve spor kamuoyunu göreve davet ediyoruz. Tuzlaspor Spor Toto 1. Lig'de istenmiyorsa, bunu açıkça söyleyin. Biz neyi hak ediyormuşuz, öğrenmek istiyoruz. Madem istenmiyoruz, madem biz bunu hak ediyoruz, o zaman bu oyunun içerisinde olmamızın ve mücadele etmemizin de bir anlamı yoktur. Tuzlaspor Kulübü olarak Manisa'da oynanacak play-off çeyrek final rövanş karşılaşmasına çıkmamıza da gerek olmadığını düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Avrupa Ligi'nde final maçları yöneten Türk hakemliğine yakışmayacak, art niyetli tavırlarda bulunan, karşılaşmayı şaibeli hale getiren hakem üçlüsünün ivedi olarak incelenmesini ve bu hakemlerin ilişkilerinin araştırılmasını istiyoruz. Tuzlaspor'un play-off dışında bırakılması için bu hakem üçlüsü tarafından her şey yapılmış, istediklerini de almışlardır."

Kaynak: AA