Ağrı 1970 Spor'da Şampiyonluk Coşkusu

Ağrı 1970 Spor: 4 Muş Menderesspor: 0.

Bölgesel Amatör Ligi 1. Grup'ta Ağrı 1970 Spor, ligin son maçında kendi evinde Muş Menderesspor'u 4-0 yenip şampiyon oldu.

Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda 14.00'te oynanan maç öncesi Muş Menderesspor futbolcuları, Ağrı 1970 Sporlu futbolcuları kutlayarak "Ağrı 1970 Spor'a 3. Lig yolunda başarılar dileriz" pankartıyla sahaya çıktı.

Ağrı 1970 Spor futbolcuları ise Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla jandarma ile "180 yıllık şanlı mazisiyle jandarma halkının hizmetinde" pankartını taşıdı.

Programda jandarma tarafından maçı yöneten hakemlere de çiçek hediye edildi.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinliklerde Ağrılı taraftarlar meşale yakıp "Bizimle kimse başa çıkamaz" kareografisi ile görsel şölen sundu.

Etkinliklerin ardından maça hızlı başlayan Ağrı 1970 Spor, 20. dakikada İsmaael Kone ve 35. dakikada Oğuz Yıldırım'ın kaydettiği gollerle maçın ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında da etkili futbolunu sürdüren ev sahibi Ağrı 1970 Spor, 79. dakikada Barış Kılıç'ın golüyle skoru 3-0'a taşıdı.

Maçın son dakikasında sahneye çıkan Emrah Turan, attığı golle takımını 4-0 öne geçirerek 90 dakikanın skorunu belirledi.

Ağrı 1970 Spor, bu skorun ardından puanını 67'ye yükselterek en yakın rakibinin 6 puan önünde sezonu şampiyonlukla kapatarak play-out bileti aldı.

Maç sonrası Ağrılı yüzlerce taraftar ve futbolcular şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Ağrı 1970 Sporlu yönetici Deniz Budak, maç sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor geçen bir sezonu şampiyon olarak bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çok güzel sezon geçirdiklerini ve hedeflerinin 3. Lig'e çıkmak olduğunu dile getiren Budak, şöyle konuştu:

"Ligde çok ciddi rakiplerimiz vardı. Sezonun ilk yarısında rakiplerimiz olan Mardin ve Siirt takımlarıyla kendi evimizde oynamıştık. İkinci yarıda da her iki takıma yenilmedik. Bütün bölge takımlarının play-out maçlarında takımımızı desteklemelerini istiyoruz. İnşallah bu yolun sonu 3. Lig olur. Bu kent ve bu taraftar her şeyin en güzelini hak ediyor. Ağrı'nın büyüklerine de bir çağrım olacak. Lütfen bu takımı sahipsiz bırakmayın. Buraya kadar hep beraber getirdik, bundan sonrasını da beraber sonuçlandıralım."

Ağrı 1970 Sporlu futbolcu Barış Kılıç ise, zor bir sezon geçirdiklerini belirterek, sezon boyunca yönetim, futbolcu ve teknik heyetin tek yürek olduğunu vurguladı.

Şampiyonluğu Ağrılılara hediye ettiklerini ifade eden Kılıç, "İşimiz daha bitmedi, bunu serinin devamı olarak görüyoruz. Önümüzde play-out maçı var. O maçı kayıpsız atlatırsak gerçek şampiyon olduk diyebiliriz. İnşallah taraftarlarımızla bu mücadeleyi nihayete oluşturacağız. Soğuk havada bize destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA