Sesi Görenler Futbol 1. Ligi

Yıldırım Belediyesi Görme Engelliler, Denizli Görme Engelliler'i 51 yendi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Sesi Görenler Futbol 1. Ligi'nde Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK), Bursa Yıldırım Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübüne (GESK) 5-1 mağlup oldu.

Sesi Görenler Futbol 1. Ligi 2018-2019 sezonunun ikinci hafta maçında Denizli GESK, Yıldırım Belediyesi GESK'i konuk etti.

Şirinköy Semt Sahası'ndaki karşılaşma öncesi her iki takımın oyuncuları, Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulundu.

Yeşil sahada görme engellilerin top peşinde koşması ilgi ile izlenirken, takım antrenörleri saha kenarından oyunculara yol göstermeye ve yönlendirmeye çalıştı.

Karşılaşmada ilk golü Denizli GESK kaydederken, ilk devresi 3-1 Yıldırım Belediyesi GESK'in üstünlüğü ile biten maçın ikinci devresinde konuk takım attığı 2 golle sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Denizli GESK'in golünü Recep Aydeniz atarken, Yıldırım Belediyesi GESK'in gollerini Mehmet Tunç, Ali Çağlar (2) ve Ertuğrul Demirel (2) kaydetti.

Toplam 8 takımın mücadele ettiği Sesi Görenler Futbol 1. Ligi'nde takımlar 5 oyuncuyla sahaya çıkıyor. Kaleci dışında bütün oyuncuların görme engelinin bulunduğu ligde, gözlerinde bant olan oyuncular, kalecileri ve antrenörleri tarafından yönlendirilebiliyorlar. Maçlar 25'er dakikadan iki devre halinde, zilli topla oynanıyor.

Kaynak: AA