Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Manchester United, evinde aldığı 2-0 mağlubiyetin ardından Paris Saint Germain’i deplasmanda 3-1 mağlup ederek çeyrek final biletini aldı. Gecenin diğer bir karşılaşmasında da Roma’yı uzatma dakikalarında 3-1 mağlup eden Porto, çeyrek finale yükseldi

PSG, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında 2-0 yendiği Manchester United'ı rövanş mücadelesinde sahasında konuk etti. İngiliz ekibi, 2. dakikada Lukaku ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip 12. dakikada Bernat ile Manchester United'ı cevap verdi maçta skor 1-1'e geldi. 30. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Lukaku'nun fileleri havalandırmasıyla konuk takım soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda da tempo düşmezken, Manchester United, 90+1. dakikada VAR'ın da uyarısıyla penaltı kazandı. 90+4. dakikada beyaz noktanın başına gelen Rashford topu ağlara yollayarak, skoru 3-1'e getirdi ve İngiliz ekibini bir üst tura çıkardı.

PORTO UZATMALARDA TURLADI

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında 2-1 mağlup olduğu Roma'yı rövanşta uzatma dakikalarında eski Galatasaraylı Telles'in penaltıdan attığı golle 3-1 mağlup eden Porto, çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Porto, sahasında Cengiz Ünder'in takımı Roma'yı konuk etti. Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadele tempolu başladı.

Ev sahibi ekip, 26. dakikada Tiquinho'nun golüyle 1-0 öne geçerken, İtalyan ekibi 36. dakikada Cüneyt Çakır'ın beyaz noktayı göstermesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan De Rossi skoru 1-1 getirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıya Porto hızlı başladı.

53. dakikada Marega'nın fileleri havalandırmasıyla ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. 90 dakika bu skorla sonuçlanınca karşılaşma uzatmalara gitti. 115. dakikada ceza sahası içinde Florenzi, Fernando'ya faul yapınca Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına geçen eski Galatasaraylı oyuncu Telles, fileleri havalandırdı ve Portekiz ekibi çeyrek finale adını yazdırdı. Öte yandan milli oyuncu Cengiz Ünder, sakatlığından dolayı Roma'nın kadrosunda yer almadı.

Kaynak: İHA