Alanyaspor - Galatasaray (ilk 11'ler belli oldu)

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda oynayacağı Aytemiz Alanyaspor ile bugüne ligde 5 kez karşılaştı.

Aytemiz Alanyaspor'un 11'i: Haydar, Baiano, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Ceyhun, Efecan, Campos, Villafanez, Fernandes, Cisse.

Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Mariano, Belhanda, Linnes, Ndiaye, Onyekuru, Mitroglou, Fernando, Luyindama, Marcao, Feghouli.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, bu akşam saat 19.00'da deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 19. haftada sarı-kırmızılılar 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda topladığı 35 puanla ikinci sırada yer alıyor. Turuncu-yeşilliler ise 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyetle aldığı 24 puanla 10. sırada bulunuyor.

Alanyaspor Galatasaray maçı Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Alper Ulusoy yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Alanyaspor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçların hepsinden sarı-kırmızılılar galip ayrıldı. Cimbom bu maçlarda 19 gol atarken, turuncu-yeşilliler ise 5 kez gol sevinci yaşadı. Ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Aslan 6-0 kazandı.

Aslan zirve takibini sürdürmek istiyor

Ligin ikinci yarısında MKE Ankaragücü ve Göztepe galibiyetleri ile başlayan Galatasaray, bu seriyi Alanyaspor karşısında da sürdürmek istiyor. Ligde son 5 maçta mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılılar 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Aslan, Alanya deplasmanından 3 puanla ayrılarak zirve takibinden kopmak istemiyor.

Belhanda'nın cezası bitti


Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda'nın cezası bitti. Belhanda, MKE Ankaragücü karşılaşmasında sarı kart gördüğü için cezalı duruma düşmüştü. Göztepe müsabakasında cezasını tamamlayan yıldız oyuncu, Alanyaspor maçında takımdaki yerini alacak.

Yeni transfer Mbaye Diagne cezalı

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı yeni golcüsü Mbaye Diagne, ilk maçında takımını yalnız bırakacak. Kasımpaşa'da forma giydiği dönemde kırmızı kart cezalısı olan Diagne, cezasını sarı-kırmızılıların Alanyaspor oynayacağı karşılaşmada bitirecek. Golcü futbolcu, bir daha ki hafta Trabzonspor ile oynanacak müsabakada görev alabilecek.

Galatasaray ile Alanyaspor arasında Süper Lig'de oynanan beş maçın tamamını Galatasaray kazandı. Sarı kırmızılılar bu maçlarda 19 gol atarken, kalesinde toplam beş gol gördü. Ligdeki son dört iç saha maçında yenilmeyen Alanyaspor, bu maçların üçünde gol yemedi. Akdeniz ekibi aynı sayıda gole kapamayı bundan önceki 29 iç saha maçında yapabilmişti. Deplasmanda oynadığı son maçta Göztepe'yi yenen Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de ilk kez üst üste iki dış saha galibiyeti almak için sahaya çıkacak.

Süper Lig'deki son iki maçında gol yemeyen Galatasaray, Fatih Terim'in son döneminde üst üste üç maçta kalesini gole kapatamadı. Galatasaray, Terim döneminde en son 2011/12 sezonunda art arda üç maçta gol yemedi.

Süper Lig'de beş maçtır yenilmeyen Alanyaspor, lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor. Galatasaray bu sezon Süper Lig'de Kasımpaşa ile birlikte en fazla gol atan iki takımdan biri. Alanyaspor ise Kayserispor'un ardından en az gol sevinci yaşayan ekip. Bu sezon Süper Lig'de en fazla faul yapan takım ile en az faul yapan ekip bu maçta karşılaşacak.