Büyük Jüri 'Gillette Milliyet Yılın Sporcusu' Ödülleri İçin Toplandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da yer aldığı jüri toplantısında, 7 kategoride ön adaylar belirlendi Bakan Kasapoğlu:'Bu yıl, hakikaten çok bereketli bir yıl oldu. Bu tabloda bizlerle olan herkesin açıkçası bu yılki başarılarda mutlaka ve mutlaka emeği ve katkısı olduğunu düşünüyorum, görüyorum. İnşallah başarı tablolarını daha güçlü bir şekilde yaşayacağımıza inanıyorum'

Bu yıl 66'ncısı düzenlenecek Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri için büyük jüri toplandı.

Gillette ile Milliyet gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, halk oylamasına sunulacak sporcular belirlendi.

Türkiye'nin en prestijli spor ödüllerinden olan ve 1954 yılından bu yana düzenlenen Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni için spor camiasının önde gelen isimleri "Büyük Jüri Toplantısı"nda buluştu.

Halk oylamasına sunulacak adayların belirlenmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu başta olmak üzere, spor yazarları ve spor adamlarının katıldığı jüri toplantısında, 7 kategoride seçilecek ön adaylar belirlendi.

Geçen yıl sporun en iyilerini seçmek için verilen her oy, çocukların spor malzemesi ihtiyacını karşılamak için bir desteğe dönüştürüldü. P&G'nin erkek bakım markası Gillette ve Milliyet'in iş birliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) de katkılarıyla, verilen oylar sonucunda 35 bin öğrenciye spor malzemesi desteği sağlandı. 2020 yılında düzenlenecek Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde bu sayının daha da büyüyeceği açıklandı. Bu doğrultuda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan çocuklar için malzeme desteğinin devam edeceği belirtildi.

- Bakan Kasapoğlu: "Çok bereketli bir yıl oldu"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2019'un sportif başarı açısından bereketli bir yıl olduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, 66 yıldır böyle bir geleneği sürdürmenin kolay olmadığını belirterek, "Bu güzel geleneğin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Erdoğan Demirören'i de rahmetle minnetle yad etmek istiyorum. Bu geleneklerin daha güçlü bir şekilde yarınlara taşınması, geleceğe bir şekilde emanet edilmesi bizler için de önemli bir misyon. Bugün de bu sorumluluk Yıldırım Bey'in üzerinde. Kendisine hem başarı diliyorum hem teşekkür ediyorum gayretleri nedeniyle." diye konuştu.

Son günlerinin yaşandığı 2019'u değerlendiren Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl, hakikaten çok bereketli bir yıl oldu. Bu tabloda bizlerle olan herkesin açıkçası bu yılki başarılarda mutlaka ve mutlaka emeği ve katkısı olduğunu düşünüyorum, görüyorum. İnşallah başarı tablolarını daha güçlü bir şekilde yaşayacağımıza inanıyorum. Bizi onurlandıran, bizi duygulandıran, bizi heyecanlandıran, pek çok sporcuyu tekrar değerlendirdik. Bu ülkemizin sportif geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunu müjdeliyor. Elbette Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki vizyonu, liderliği bizler için çok önemli bir ilham kaynağı. Her zaman ifade ettiğim bir söylem: Spor futboldan ibaret değildir. Bugün bunu hep birlikte görüyoruz. Sporun futboldan ibaret olmadığını ama futboldaki iddiamızın her geçen gün daha yukarı çıkacağına da inanıyoruz. Bu vesileyle 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda inşallah milli takımızla gururlanacağımıza inanıyoruz. Bunun yanında 2020 Tokyo bizim için çok önemli bir süreç. Bu süreci de hep birlikte pek çok branşta güzel bir başarıyla taçlandıracağımızı da görüyoruz. Federasyonlarımızla, kulüplerimizle, sporcularımızla diyaloğumuz çok güçlü."

- TFF Başkanı Özdemir: "Herkesi tebrik ediyorum"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 66 yıldır ödül töreninin düzenlenmesinin büyük bir başarı olduğunu belirterek, sporun her dalına destek olan Gillette firmasına da teşekkür etti.

Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türk Milli Takımı'nın burada takım olarak aday gösterilmesi, teknik direktörümüzün aday gösterilmesi ve 4-5 oyuncumuzun çeşitli kategorilerde aday olmasından dolayı gerçekten büyük mutluluk duydum. Netice olarak 3 milyon, belki daha fazla sporseverin bu konudaki kararları neticeyi ortaya çıkaracaktır. Beni diğer mutlu eden konulardan bir tanesi de geçmiş dönemlerde, geçmiş yıllarda ödül alan sporcular, teknik direktörlerin, masa etrafında jüri üyesi olması da bu yarışmanın, Milliyet Yılın Sporcusu ödüllerinin ne kadar başarılı bir yarışma olduğunu ortaya koymaktadır. Demek ki aday olanlar, kazananlar, sporcu olsun antrenör olsunlar, bugün masa etrafında oy veriyorlar, bu da büyük bir geleneksel durumu ortaya koymaktadır. Herkesi tebrik ediyorum. İnşallah iyi neticeler çıkacağına da inanıyorum."

- Demirören: "İnşallah 100'lere kadar gideceğiz"

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "66 yıl, dile kolay. Bu 66 yılda emeği geçen tüm spor müdürlerimize, değerli spor ekibine ve çalışanlara tekrar teşekkür etmek bir borç. Tabii ki 66’da kalmayacağız, inşallah 100’lere kadar gideceğiz." diye konuştu.

Demirören, amatör branşlardaki sporcuların çok başarılı olduğunu vurgulayarak, "Spor dostluk, kardeşlik ve barış. Bunun bir simgesi. Sayın Bakan'ım ve ekibi spora verdikleri destekten dolayı ben de sporun içinde, futbolun içinde 20 seneyi tamamladım. Allah'a bin şükür de kurtuldum, Nihat abi kusura bakma ama şunu gördüm ki Sayın Bakan'ım gibi çalışan, ekibini toparlayıp, ekibini yönlendiren bir bakanla ben ilk defa karşılaştım. O yüzden sonuna kadar ben ve medya ekibim kendisini destekliyoruz. Çünkü doğru bir şekilde ülkemizin gelecek hedeflerini çiziyor. Bugün yılın sporcusunda futbolla ilgili sadece iki kişiyi işaretledim. Onun dışında bir futbol takımı ve futbolcuyu işaretlemedim. Olimpik sporlarımız çok başarılı ve çok iyi yerlere gidiyor. Türk kamuoyunun futboldan başka diğer branşları da konuşması gerekir ve öne çıkması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise gençlerin spor ile iç içe, sağlık ve öz güven ile büyümelerini önemsedikleri için bununla ilgili somut adımlar attıklarını belirterek, "Gillette markası için dünyada ve Türkiye'de spor vazgeçilmez bir unsur. Gillette ve Milliyet'in el ele verdiği, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu'nun liderliğinde bakanlığın desteklediği, TMOK'un ciddi katkı sağladığı, ihtiyacı olan 35 bin öğrenciye spor malzemesi projesinin kapsamında Güneydoğu Anadolu'da okuyan çocukların spor yapmalarına katkı sağladık. Bu yıl projemizi daha da büyüterek daha fazla gencimizin hayatına spor alışkanlığı entegre edebilmeyi hedefliyoruz. Kazanma yolunda mücadeleyi bırakmayan, başarısıyla olduğu kadar saygısıyla da öne çıkan, her zaman adil ve dürüst davranarak örnek olan, takımına güven veren ve gelecek nesillere de ilham kaynağı olan sporcuların her zaman arkasında duracağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA