Rüzgar Sörfünde Heyecan İzmir'de Devam Edecek

TYFDTO Rüzgar Sörfü Türkiye Ligi'nin üçüncü ayağı ve Türkiye Şampiyonası yarın Alaçatı'da başlayacak.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi koordinasyonuyla düzenlenen TYF-DTO Rüzgar Sörfü Türkiye Ligi'nin üçüncü ayağı ve Türkiye Şampiyonası yarın İzmir'de başlayacak.

İlk ayağı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ikinci ayağı ise İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen organizasyon, Çeşme Alaçatı'daki Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübünde gerçekleştirilecek.

TYF Başkanı Özlem Akdurak, yaptığı açıklamada, Rüzgar Sörfü Türkiye Ligi’nin Ayvalık ve Dikili’den sonra Çeşme'de de sörf rüzgârı estireceğini, üçüncü ayakta ve şampiyonada yarışacak sporculara başarılar diledi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise "Türkiye'nin sörf cenneti" olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını, tüm sörf tutkunlarını ve Çeşme'yi sevenleri yarışları izlemek için Alaçatı'ya beklediklerini kaydetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de ligin ve Türkiye Şampiyonası'nın bir Ege Bölgesi markası olduğunu belirterek, "Yarışlara katılacak sporculara başarılar dilerken, deniz severleri Alaçatı’ya bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA