16 Yaşaltı Erkekler Hokey 5S 2. Lige Yükselme Müsabakaları

Osmaniye'de düzenlenen müsabakalarda 4 grupta 16 takım 2. lige çıkmak için mücadele ediyor

OSMANİYE – Türkiye Hokey Federasyonu 2017-2018 16 Yaşaltı Erkekler Hokey 5S 2.Lige Yükselme müsabakaları Osmaniye’de başladı.

Fakıuşağı Mahallesi'nde bulunan hokey sahasında oynanan müsabakalarda, 4 grupta 16 takım ikinci lige yükselmek için mücadele veriyor.

Türkiye Hokey Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Yıldırım Bayazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların üç gün süreceğini belirterek takımlara başarı diledi.

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımların 2018-2019 sezonunda ikinci ligde mücadele etmeye hak kazanacağını belirten Bayazıt, “Osmaniye’de olmaktan mutluyuz. Takımlarımıza başarı diliyorum. Maçların centilmence geçmesini temenni ediyorum. Farklı illerden 16 takım gruplarında ilk ikiye girmek için mücadele veriyor. Maçlarımızı sabah ve akşam saatlerinde yapıyoruz. Üç gün sürecek maçlar sonucunda 8 takım ikinci lige yükselecek” diye konuştu.

Bayazıt, yıl sonuna kadar hokey sahası sayısının 5’in üzerine çıkacağını dile getirdi.

Hokey’in geliştiğini ve önemli başarılar elde edildiğini anlatan Bayazıt, “Sahaların artmasıyla istediğimiz sporcu sayısına ulaşmış olacağız. Bu da beraberinde ulusal ve uluslararası müsabakalarda hem takım olarak hem de milli takım anlamında dereceler elde edebileceğimize inanıyorum. Şu anda A Milli takımımız da Konya’da dünya ligine hazırlanıyor. İnşallah ülkemize istediğimiz sonuçlarla döneceğiz” şeklinde konuştu.

Ankara Yurtkur Hokey Takımı sporcusu Ömer Can Kızıldemir, takım olarak ikinci lige yükseleceklerine inandığını kaydetti.Hedefinin milli takımda forma giymek olduğunu anlatan Kızıldemir, takımlara başarı diledi.

Kaynak: AA