Türkiye'den Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 13 Madalya

İtalya’nın Başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası bugün yapılan finallerle tamamlanırken Türkiye toplam 13 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Şampiyonada daha önce 2 altın madalyası olan milliler bugün 3. madalyayı Arif Özen’le kazandı. Ayrıca bu akşam Erhan Yaylacı ve Oktay Güngör de bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye böylelikle serbest stilde 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazandı.

Bugün ayrıca 92 kiloda Erhan Yaylacı bronz madalya için repesajdan gelen Moldavalı George Erhan ile karşılaştı.

Milli güreşçi rakibini (14-4) sayı tuşuyla yenerek madalyayı boynuna taktı. Bu sıklette diğer bronz madalyayı Almanya adına güreşen Türk asıllı Ertuğrul Ağca, Gürcü rakibini yenerek elde etti.

125 kiloda Oktay Güngör de bronz madalya için karşılaştığı Moldovalı Samhan Jabraliov’u (4-4) biten maçta iki 2 puanlık oyun yaptığı ve son puanları aldığı için yenmeyi başardı.

Böylece Türkiye, toplamda 3 altın, 3 gümüş, 7 bronz olmak üzere 13 madalya ile başarılı bir sonuç elde etti.

Türkiye en son 2015’te İstanbul’da yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 3 altın, 6 gümüş, 4 bronz olmak üzere 13 madalya almıştı.

MUSA AYDIN: ŞAMPİYONAYI 13 MADALYA İLE TAMAMLADIK

Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın şampiyonayı 13 madalya ile tamamladıklarını belirterek “Serbest stilde kıl payı üçüncülüğü kaybettik. Kadınlarda üçüncü olduk. Grekoromen stilde ise beklemediğimiz bir sonuçla 2 bronz madalyada kaldık. Ama Dünya güreş birliği Grekoromende o kadar çok kural değiştiriyor ki bunlara uyum sağlamak kolay olmuyor. Özellikle parter kuralı yani güreşin yerde devam etmesi pozisyonunda eksiklerimiz olduğunu gördük. Bu eksikliklerimizi Dünya Şampiyonası’na kadar giderip orada daha başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Musa Aydın, genç milli takımlara çok önem verdiklerini de belirterek, “Bu çocuklar bizleri ilerleyen yıllarda en büyük hedefimiz olan olimpiyatlarda temsil edecekler. O yüzden Avrupa ve Dünya şampiyonalarında elde edecekleri başarılar önemli. Ben burada mücadele eden tüm güreşçilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA