GÜNDEM / 29 Ağustos 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Meclis Başkanı Yıldırım Azerbaycan'da

- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

- Yıldırım, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Başbakan Nevruz Memmedov ve TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov ile görüşecek, şehitlikleri ziyaret edecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- 4. Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapılacak, ardından basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/14.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, temmuz ayı dış ticaret istatistiklerini, ağustos ayı ekonomik güven endeksini ve yılın ikinci çeyreğine ilişkin işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sırbistan'ın Partizan takımıyla yarın yapacakları UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçıyla ilgili BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlılar son çalışmasını tesislerde gerçekleştirecek.

- Partizan Teknik Direktörü Zoran Mirkovic, Beşiktaş maçı öncesi Vodafone Park'ta basın toplantısı yapacak. Sırbistan temsilcisi, hazırlıklarını aynı statta antrenmanla bitirecek.

(İstanbul/18.00/18.30/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tur maçları tamamlanacak. (Fotoğraflı)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda rövanş maçları tamamlanacak.

4- ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ana tablo mücadeleleri devam ediyor. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Bayramda yollara düştük

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan:

- "Bayram boyunca turizme yönelik havalimanlarından hizmet alan 6 milyon 135 bin yolcu için 40 bin 11 uçak seferi düzenlendi. Söz konusu yolcu trafiğinin yüzde 51'inin İstanbul'daki havalimanlarında gerçekleşti"

- "Vatandaşların mağdur olmaması için otobüs taşımacılığında B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verilmesiyle 10 bin otobüsle taşınan yolcu sayısı 10 milyona yaklaştı"

- "TCDD Taşımacılık AŞ tarafından yüksek hızlı trenlerle 528 sefer, konvansiyonel trenlerle 240 sefer, bölgesel trenlerle bin 800 sefer, Marmaray ve Başkentray ile 4 bin 620 sefer gerçekleştirildi. Toplamda 7 bin 188 tren seferiyle 2 milyon 75 bin vatandaş seyahat etti"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Genelkurmay arşivlerindeki Atatürk ve Büyük Taarruz'un az bilinen fotoğrafları

- Genelkurmay Başkanlığı, Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'na ilişkin az bilinen fotoğraflarını Anadolu Ajansıyla paylaştı

- Albümde, Atatürk'ün Çay'da konuşlu 1’inci Ordu Karargahı'nda askeri bandoyla karşılanmasından, Büyük Taarruz sabahı Kocatepe'de gözetleme yerine çıkışına, 1'inci Ordu Sancağı'nın yanında görüntülenmesinden bir süvari birliğinin safta duruşuna, piyade birliğinin tüfek çatışına, askeri fabrikada fişek yapımına kadar çok sayıda fotoğraf yer aldı

(Sarp Özer/Ankara)

3- GRAFİK - Doğu ve Güneydoğu'dan 7 ayda 1 milyar 23 milyon dolarlık ihracat

- Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde DAİB'e bağlı 17 ildeki üye firmalarca ocak-temmuz döneminde 1 milyar 23 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi

- DAİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Denetim Kurulu Üyesi Ethem Tanrıver:

- "Birlikten 7 aylık dönmede 1 milyar 23 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yıla göre yüzde 3'lük artış var. Ama bu artış yeterli değil, bizim daha çok çalışıp ihracatımızı artırmamız lazım. İhracat bizim için olmazsa olmazlardan"

- "Irak ve Habur Sınır Kapıları'na yakın olduğu için bölgede 17 il içinde en çok ihracatı Şırnak'tan yapıyoruz. Şırnak'tan ağırlıklı olarak yaş sebze meyve olmak üzere sanayi ve tarın ürünleri ihracatı gerçekleştiriliyor. Şırnak bölgenin şampiyonu"

(İlhami Erkılıç/Erzurum)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA