Melen Çayı Bayramda Rafting Tutkunlarını Ağırladı

Düzce'nin Cumayeri ilçesindeki Melen Çayı'nda, Kurban Bayramı tatilinde 5 bin adrenalin tutkunu rafting heyecanı yaşadı Rafting Milli Takım Antrenörü ve Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe: 'Bayram tatilinin 9 gün olması bizim için çok büyük bir fırsat oldu. Yaklaşık bir ayda yapacağımız turları, bir hafta içerisinde yaptık ve üzerine bile çıktı'

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen adrenalin tutkunu 5 bin kişi, Düzce'deki Melen Çayı'nda rafting yaptı.

Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyündeki rafting işletmelerine gelen adrenalin tutkunları, özel elbiseleri giyerek 16 kilometrelik parkurda doyasıya eğlendi.

Tatil süresi boyunca 5 bin kişi, çay çevresinde bulunan işletmelerde yoğunluk oluşturdu.

Özellikle Arap turistler ile Ankara, İstanbul, Sakarya ve çevre illerden Melen Çayı'na gelenler, rafting yapmanın keyfini çıkardı.

- "Tesislerde yüzde 100 oranında doluluk yaşanıyor"

Rafting Milli Takım Antrenörü ve Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayı olmasına rağmen suyun debisinin yüksekliğinin sporseverlerin ilgisini arttırdığını söyledi.

Bayram tatili boyunca çok yoğunluk yaşadıklarını anlatan Tepe, "Bayram tatilinin 9 gün olması bizim için çok büyük bir fırsat oldu. Yaklaşık bir ayda yapacağımız turları, bir hafta içerisinde yaptık ve üzerine bile çıktı. Yarın tatilin son günü ve yoğunluğumuz devam ediyor." dedi.

Yurt dışından taleplerin aşırı derecede arttığını dile getiren Tepe, şöyle konuştu:

"Özellikle Arap turistler çok yoğun bir şekilde bölgeye gelip rafting heyecanı yaşıyor. Arap baharı Düzce'ye geldi. İnanılmaz bir turist akını var. Bu hem Düzce hem de Türkiye için olumlu bir durum. Ülkemizin gelişmesi için biz de elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Melen Çayı debisi ve sıcaklığı ile inanılmaz derecede güzel. Vatandaşlar da bunu fırsat bilerek buraya akın etti."

Bölgeye gelen 5 bin kişinin rafting yaptığını ve bunlarla gelen turistlerle sayının çok yüksek olduğunu vurgulayan Tepe, işletmecilerin yüzünün bayramda güldüğünü belirtti.

Tepe, Düzce'nin rafting ile özdeşleştiğine değinerek, "Rafting denince akla Düzce ve Melen Çayı geliyor. Artık turistler buraya akın ediyor. Bu yılki hedefimizi 150 bin olarak belirlemiştik ve hemen hemen hedefimize ulaştık. Önümüzdeki yıl bu hedefi 200 binler seviyesine çıkarmamız lazım." diye konuştu.

Kaynak: AA