Amasya'da Geleneksel Karakucak Güreşleri

Amasya'da yapılan Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde Fatih Atlı, başpehlivanlığı kazandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya gelişi ve Amasya Tamimi'nin yayımlanmasının 99. yıl dönümü dolayısıyla Amasya Belediyesi tarafından 12 Haziran Şehir Stadyumu'nda yapılan karakucak güreşlerine, yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Organizasyonda Ahmet Serbest'i altın puanla yenen Fatih Atlı, başpehlivan oldu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu güreşi gelecek kuşaklara sevdirmek için bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi.

Özdemir, "Türkiye'nin birçok bölgesinden çok önemli pehlivanlarımız güreşçilerimiz geldi. Özellikle genç neslin yoğun ilgi göstermesi bizi ayrıca sevindiriyor. Bu organizasyonu yapmak, ata sporumuzu geliştirmek, Amasya'nın geçmişten gelen güreş geleneğini sürdürmek bizleri de mutlu ediyor." diye konuştu.

Eski güreşçi olimpiyat şampiyonu Mahmut Demir ise karakucak güreşlerinin minder güreşine giden yolun başlangıcı olduğuna değinerek, "Minder güreşinin bayrak yerleri karakucak güreşleridir. Burada bir sürü genç kabiliyeti gördük. İnşallah onlar da bir gün gelecek Hamit Kaplan gibi Yaşar Doğu gibi ülkemizi ve ulusumuzu temsil edecekler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA