'Bu Önemli Galibiyet İlerisi İçin Müthiş Bir Getiri Sağlayacak'

Türkiye Başantrenörü Ufuk Sarıca, Ukrayna galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Takımımızı gençleştirdiğimiz zamanda aldığımız bu önemli galibiyet ilerisi için müthiş bir getiri sağlayacak” dedi.

Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Elemeleri kapsamında A Milli Erkek Basketbol Takımı, taraftarı önünde Ukrayna’yı konuk etti. Ay-yıldızlı ekip, mücadeleden 80-66 mağlup etti. Türkiye Başantrenörü Ufuk Sarıca, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sarıca, ilk periyotta fazla top kaybettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Maça çok kötü başladık. Benim beklediğim bir başlangıçtı. Sadece beklemediğim bu kadar fazla top kaybı yapmaktı. Bu top kayıplarıyla potayı savunamadık ve çok hızlı geldiler. Attıkları üçlük sayılarla bir anda 15 sayı geriye düştük. 2. periyotta sahada müthiş enerji ve paylaşım vardı. Bu sefer biz üçlük atışları kullandık. Kısa sürede toparlanarak 11 sayı farkla devre arasına girdik. İkinci yarı 3. periyotta yine kötü oynadık ama burada baskıya karşı topu tutmaya çalıştık. Son periyotu kendi oyunumu oynayarak net bir galibiyet aldık.”

"BİR SÜRÜ OYUNCUMUZUN DA MAÇ EKSİĞİ BULUNUYOR"

Hazırlanmış bir Ukrayna karşısında kazandıklarını söyleyen Sarıca, “Biz çok kısa bir sürede hazırlanabildik. Çok az bir zamanımız vardı. Bir sürü oyuncumuzun da maç eksiği bulunuyor. Ukrayna 3 tane ciddi hazırlık maçı yaparak geldi. Bizim tam bu takımımızı gençleştirdiğimiz zamanda aldığımız bu önemli galibiyet ilerisi için müthiş bir getiri sağlayacak” dedi.



MİLLİ OYUNCU GÖKSENİN KÖKSAL, MAÇI ARDINDAN ŞUNLARI AKTARDI:

Ukrayna tehlikeli bir takım. Maçın başında basit top kayıplarından sayı yedik ve geriye düştük. Daha sonrasında çok iyi şekilde toparlayıp öne geçtik. İkinci yarı seyircinin de desteğiyle oyunun içine girdik. Farklı şekilde galip geldik.”

UKRAYNA CEPHESİ

Ukrayna Başantrenörü Yevgen Murzin, Türkiye mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı ekibi kutladığını belirterek, "Son maçımızdan bu yana farklı olan Cedi Osman ve Wilbekin çok büyük katkı sağladı" dedi.

Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Elemeleri kapsamında A Milli Erkek Basketbol Takımı, taraftarı önünde Ukrayna’yı konuk etti. Ay-yıldızlı ekip, mücadeleden 80-66 mağlup etti. Ukrayna Başantrenörü Yevgen Murzin, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Murzin, Türkiye’nin iki oyuncusunun büyük katkı sağladığını aktardı. Murzin, “Türkiye Milli Takımı’nı kutlamak istiyorum. Son maçımızdan bu yana farklı olan Cedi Osman ve Wilbekin çok büyük katkı sağladı. Çok büyük fark oluşturdular” dedi.

Türkiye Milli Takımı’nın savunmasının etkisi ile maçı kaybettiklerini söyleyen Murzin, şöyle devam etti:

“Biz maça iyi başladık. 1. çeyrekte her şey istediğimiz gibi gidiyordu. 2. çeyrekte Türkiye agresifliğini artırdı ve öne geçti. Biz geriye düştükten sonra agresifliğimizi ve oyun kontrolümüzü yitirdik. Özellikle 2. periyot maçın kırılma anıydı. Türkiye’ye 36 sayı atma şansı verdik. Bu da maçı kıran nokta oldu ve toparlayamadık. Türkiye’nin savunması bizden daha etkili oldu. Biz 2. çeyrekten itibaren savunmada varlık gösteremedik.”

Ukrayna Milli Takımı kaptanı Kravtsov, maçın değerlendirmesinde ise şunları söyledi:

“Bu maçın kazanını grupta birinci olacaktı. 2. çeyreği çok kötü bir şekilde geçirdik. Bütün dengemizi altüst etti. En büyük problemimiz kilit oyuncularımız Gladyr ve Jeter’ın dün takıma katılmaları oldu. Bunlar geç katılınca bizde ister istemez adapte olamadık.”

(Ömer Çetin - Fatih Erdoğan/İHA)

Kaynak: İHA