İşte Profesyonel Boks Tarihimizin Gelmiş Geçmiş En Başarılı İsmi

Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu olma özelliğini taşıyan Fırat Arslan, aynı zamanda profesyonel boks tarihimizin en çok madalya kazanan ismi olarak öne çıkıyor.

Sporcunun basın danışmanı ve profesyonel boks yazarı Vedat Alyaz, yaptığı araştırma ile Fırat Arslan’ın başarılarını tek tek tespit etti. Dünya Boks Konseyi’nin resmi evraklarını inceleyen Vedat Alyaz, sporcumuzun başarılarının dünya çapında büyük takdir gördüğünü ve Almanya’da sporcumuzu Cumhurbaşkanından tutun da Başbakanları dahil olmak üzere özel davet ve toplantılarda her zaman baş tacı edildiğini vurguladı. Alyaz, ülkemizde profesyonel boks fazla bilinmediği için profesyonel boksörlerimizin başarılarının vatandaşlarımız tarafından anlaşılamadığını vurgulayarak, "Profesyonel boksta dört büyük ve çok sayıda da küçük olmak üzere çok sayıda boks federasyonu vardır. Bu da boksseverlerin kafasının karışmasına neden olmaktadır. Fırat Arslan’ın kazanmış olduğu madalyalar, Muhammed Ali, Mike Tyson ve Vitali Klitschko gibi dünya devlerinin kazanmış olduğu madalyaların aynısıdır ve onlarla aynı federasyonda fakat farklı kiloda maçlara çıkmaktadır. Ülkemizde alt sınıf federasyonlarda çeşitli şampiyonluklar, hatta dünya şampiyonluğu dahi yaşamış olan sporcularımız da mevcuttur ancak baba federasyonlar sporcumuzun dövüştükleridir" dedi.



Fırat Arslan, kırılması zor bir rekora imza attı

Vedat Alyaz, dünya şampiyonlukları dahil olmak üzere çok sayıda madalya sahibi olan boksörümüz Fırat Arslan’ın şimdiye kadar: Üç kez dünya şampiyonluğu, beş kez dünya sıralamasında bir numaraya yükselme, üç kez Avrupa Şampiyonluğu, bir kez Avrasya Şampiyonluğu dört kez Kıtalar Arası Şampiyonluğu, iki kez de Almanya Şampiyonlukları olmak üzere on üç kere altın madalya kazandığını vurgulayarak, "Arslan, beş kez de dünya sıralamasında bir numaraya yükselmeyi başarmış olan rekortmen bir boksörümüzdür. Kırılması zor bir rekora imza atan Fırat Arslan, önümüzdeki aylarda yeniden dünya şampiyonluk maçına çıkmak için hazırlıklarını sürdürmektedir. Ayrıca Fırat Arslan’ın tüm boks otoriteleri tarafından kazanmış olduğu iki dünya şampiyonluk kemeri maçını da hakemler rakiplere vermişlerdir. Bu tartışmalı hakem kararları halen bugün dahi dünya boks otoriteleri tarafından konuşulmaktadır ve sporcumuzun hakkının yendiği belirtilmektedir. Sporcumuzun menajeri ve Malik Promotion’un patronu Okan Yavuz, bu şampiyonluklara yenilerini eklemek için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, ‘Dört büyük federasyon ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Şayet planlarımız olursa bu yılın sonuna kadar iki veya üç şampiyonluk kemeri daha kazanma şansımız mümkündür" diye konuştu.

Fırat Arslan’ın kariyerinde kazanmış olduğu başarılar şöyle:

2003 Uluslararası Almanya Şampiyonu

2004 Almanya Şampiyonu

2004 EBU Avrupa Şampiyonu

2005 WBO Kıtalar Arası Şampiyonu

2005 WBO Kıtalar Arası Şamipyonu

2006 WBO Kıtalar Arası Şampiyonu

2006 WBA Dünya Sılamasında 1. Numara

2007 WBA Dünya Şampiyonu

2007 WBA Dünya Şampiyonu

2008 WBA Dünya Şampiyonu

2011 IBF Kıtalar Arası Şampiyonu

2013 WBO Dünya Sıralamasında 1. Numara

2014 WBO Dünya Sıralamasında 1. Numara

2015 WBC Avrasya Şampiyonu

2016 WBO Avrupa Şampiyonu

2017 WBO Avrupa Şampiyonu

2017 WBO Dünya Sıralamasında 1. Numara

2018 WBO Dünya Sıralamasında 1. Numara

Kaynak: İHA