Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, foto muhabirliğinin zor bir meslek olduğunu belirterek, “Bir sözle anlatamadığınız bir şeyi bir kareyle anlatmak gerçekten yetenek, beceri istiyor” dedi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin tertiplediği “Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018” ödül töreni, Grand Ankara Otel’de gerçekleştirildi.

1985 yılından bu yana her sene gerçekleştirilen programa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milletvekilleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programa katılmaktan büyük şeref duyduğunu aktaran Bakan Arslan, foto muhabirliğinin çok zor bir meslek olduğunu belirterek, “Her zaman böyle salonlarda, her zaman rahat programlarda değiller. Bir sözle anlatamadığınız bir şeyi bir kareyle anlatmak gerçekten yetenek, beceri istiyor. Günlerce, haftalarca hatta bazen aylarca beklediğiniz tek bir kareyi o günü, o haftayı, o ayı tek kareyle özetlemek çok çok önemli. Fotoğrafların zihindeki etkisi çok daha kalıcı ve ifade gücü çok daha çarpıcı” diye konuştu.

Arslan, konuşmasının ardından verilen fotoğraf makinesiyle salondakilerin fotoğrafını çekti.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çok zor bir mesleği icra eden foto muhabirlerini tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Sporda, özellikle de güreşte önemli başarılar kazanan sporcularımız var. Onların başarılarını da tebrik ediyorum. Onun dışında şampiyon olan takımlarımız var onları da tebrik ediyorum. Voleybolda Vakıfbank takımı, Darüşşafaka basketbolda ve diğer branşlarda başarılar elde eden takımlarımızı tebrik ediyoruz. Onlar bizim bayrağımızı dalgalandırıyorlar, bu bayrağın dalgalanması çok önemli. Foto muhabirlerimiz de uluslararası alanda kazandıkları başarılarla bayrağımızı dalgalandırıyorlar.”

Kaynak: İHA