1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen festivalde 8 ülkeden 60 down sendromlu çocuk plaj futbolu oynadı Etkinliğe eski futbolcular İbrahim Yattara ve Mustafa Kocabey de destek verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Türk ve yabancı down sendromlu çocuklar, plaj futbolu festivalinde bir araya geldi.

Uluslararası Down Sendromlular Federasyonunca (UDF) Yalıkavak sahilinde 1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi.

Türkiye ile KKTC, Kosova, Yunanistan, Almanya, Karadağ, İngiltere ve Arnavutluk'tan 60 çocuğun katıldığı etkinliğe, eski futbolcular İbrahim Yattara ve "Papen Mustafa" olarak bilinen Mustafa Kocabey ile Almanya Kadın Futbol Takımı da destek verdi.

UDF Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği 23 Nisan şenlikleri kapsamında düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğe 8 ülkeden 60 çocuğun katıldığını anlatan Tuncay, "Amacımız, çok daha fazla ülkeyi Türkiye'de misafir ederek, down sendromu konusunda farkındalık oluşturmak." diye konuştu.

Trabzonspor'un eski oyuncusu İbrahim Yattara da çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yaklaşık iki saat süren ve down sendromlu bazı çocukların yöresel kıyafetler eşliğinde halk oyunu da oynadığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

Kaynak: AA