RTÜK'ten A Spor'a skandal ceza

Erman Toroğlu'nun Beşiktaş-Bursa maçından sonra Beşiktaş'taki hain saldırı sonucu teröristlere söylediği sözler CHP'li Barış Yarkadaş'ı rahatsız etti. Yarkadaş'ın şikayeti üzerine RTÜK, A Spor'a skandal bir ceza kesti. A Spor ekranlarına kararı yorumlayan spor yorumcusu ve Sabah spor yazarı Erman Toroğlu karara sert tepki gösterdi.

RTÜK'ten A Spor'a skandal ceza
CHP'li Barış Yarkadaş'ın şikayeti üzerine RTÜK, Spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun Beşiktaş-Bursa maçından sonra Beşiktaş'taki hain saldırı sonucu teröristlere söylediği sözler nedeniyle A Spor'a skandal bir şekilde ceza kesti.

Erman Toroğlu A Spor ekranlarında skandal kararı yorumladı. Toroğlu değerlendirmesinde 'CHP'li vekil PKK'ya hakaretten rahatsız mı oldu?' dedi.

HALKIN VİCDANIN SESİ OLDUM


Toroğlu şöyle konuştu 'Yıllardır spor yorumluyorum Merak ettiğim konu şu. Biz spor adamıyız. O anlık kızgınlıkla bir şey söyledim ancak merak ediyorum. O hain saldırıdan şehit olanlar arasında yakınları var mı? Ben o gece halkın sesi, vicdanın sesi oldum. Ama belli grupların sesi olmuşlarsa içlerinde AK Parti'li olan varsa CHP'li, MHP'li olan varsa onları tebrik ederim. Demek ki ikili oynuyorlar. '

A Spor Yayın Koordinatörü Serkan Korkmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

'Biz görevimiz gereği, o sportif müsabaka ile ilgili bir yayına girdik. Erman Toroğlu'da çok duyguluydu. Aslında o yayına çok zor şartlarda çıktık. Ağlaya ağlaya çıktık ve Erman abi bir yerde kendisini tutamadı, tepkisini pek çok kişini hissiyati gibi o anda, o duyguları yaşayan bizim gibi, bu ülkenin her vatandaşı gibi tepkisini o anda o şekilde dile gitirdi. Ben de yayıncı sorumluluğuyla hemen arkasında özür diledim. Gencecik polisler şehit oldu. Bizim nasıl bir hissiyatla bir spor yayınına çıktığımızı, çok fazla kişi anlayamayabilir. Sonuçta bizim yayınlarımızda goller konuşulur, pozisyonlar konuşulur. Ben, Erman abinin tepkisinden sonra özür dilediğim için ve Erman abi de özür dilediği için, özür dilediğimden dolayı seyircilerimizden minik seyircilerimizden başta olmak üzere, sosyal medyada linç yedim. 'Nasıl susturursun?', 'Nasıl özür dilersin?, 'Tabi ki öyle diyecek', 'Helal olsun Erman Toroğlu'na' dedi halkın tamamı.

YARKADAŞ'IN PARTİ SİCİLİ KABARIK


Toroğlu’nun verdiği anlık tepki birçok kesimden büyük destek görmüş ve “milyonların duygularına tercüman oldu” ifadeleri kullanılmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partideki prenslerinden İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın yorumcu Toroğlu’nu terör örgütü PKK’ya küfretti diye Radyo Televizyon Üst Kurulu’na şikayet ettiği ortaya çıktı. Terör örgütünün avukatlığına savunan Barış Yarkadaş’ın partisi CHP, “Ağzı bozuklar partisi” olarak Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Küfür ve hakaret konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve vekillerinin sicili bir hayli kabarık. CHP’li birçok isim toplumsal değerlere küfrettiği gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İZİNDE


Görülen davalara kahraman gibi katılan ve partililerden destek alan CHP’li isimler, skandal açıklamaları ve sözleri her zaman ‘ifade özgürlüğü’ kisvesi altında savunmaya kalkışmıştı. CHP’de yaşanan küfür ve hakaret skandallarında herkesin yolunu açan isim olarak Kılıçdaroğlu ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mitinglerinde çok ağır küfürleri savuran Kılıçdaroğlu, hareketlerini TBMM’de desürdürdü. Bununla da yetinmeyen CHP lideri partililerin küfürlü sloganlarına bile göz yummuştu.

"AĞZI BOZUKLAR PARTİSİ"


CHP’lilerin küfür ve hareket dolu ifadeleri saymakla bitmiyor. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, vatandaşları korumakla görevli polise, “Terbiyesiz, edepsiz seni. Defol oradan it” diyerek hakaretler savurdu. CHP’li Eren Erdem, Afrin’de Mehmetçik’le omuz omza mücadele eden ÖSO’ya ‘İt’ dedi. Süha Aldan, 15 Temmuz gazilerine küfretti. Hakkında soruşturma açıldı. CHP’nin son dönemde vitrine koyduğu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve toplumsal değerlere yönelik küfürlerle dolu. Parti Meclisi’ne giren Sera Kadıgil de ezana, Mehmetçik’e, toplumsal değerlere alçak ifadelerle saldıran isimlerden birisi olarak biliniyor.